Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΒαρύ πένθος στον αθλητισμό. Πέθανε εν ενεργεία μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ

Βαρύ πένθος στον αθλητισμό. Πέθανε εν ενεργεία μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ

Θλίψη και σοκ στο χώρο του μπάσκετ

 

Ο 32χρονος άσος της ΑΕΚ, Στέφαν Γέλοβατς, πέθανε σήμερα το απόγευμα

Ο Στέφαν Γέλοβατς, που νοσηλευόταν σε καταστολή τις τελευταίες ημέρες λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, δεν τα κατάφερε τελικά και έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 32 του χρόνια. Ο σέντερ της ΑΕΚ είχε λιποθυμικό επεισόδιο στην προπόνηση της ομάδας πριν από σχεδόν 25 ημέρες (14/11) και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ να επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της κατάστασής του λίγο αργότερα, ενώ πριν από μερικές ημέρες μεταφέρθηκε στη Σερβία.

Οι κινήσεις συμπαράστασης στον άτυχο παίκτη ήταν πολλές, με τους παίκτες της ΑΕΚ να στέκονται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, ενώ πανό με ευχές αναρτήθηκαν σε όλα τα γήπεδα μπάσκετ της χώρας. Τελικά ο Γέλοβατς δεν κατάφερε όμως ποτέ να επανέλθει και όντας πλέον εγκεφαλικά νεκρός έχασε τη «μάχη» για τη ζωή του.

O Στέφαν Γέλοβατς γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1989 στο Νόβι Σαντ της Σερβίας. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2008 από την KK Vizura, και την αμέσως επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή στη Mega Vizura. Τον Απρίλιο του 2010 έκανε το άλμα στον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο, επέστρεψε πίσω στη Mega Vizura για τη σεζόν 2010-11.

Στην καριέρα του αγωνίστηκε ακόμα σε Αντάλια, Λιέτουβος Ρίτας, Σαραγόσα, Νίζνι, Μπάμπεργκ, Γκαζιάντεπ, αλλά και στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας πριν μετεγγραφεί στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021. Το 2016 μάλιστα είχε δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς πριν επιστρέψει τελικά στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα