Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΈσπασε την… κατάρα ο ΠΑΟΚ: Μεγάλο διπλό στο Λαύριο!

Έσπασε την… κατάρα ο ΠΑΟΚ: Μεγάλο διπλό στο Λαύριο!

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη για τη φετινή σεζόν πέτυχε ο ΠΑΟΚ mateco, επικρατώντας με 59-61 στην έδρα του Λαύριου.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο και βρήκε αρκετές επιθετικές λύσεις από τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Αρκετά γρήγορος ήταν ο ρυθμός του αγώνα, με τον Σμιθ θα πετυχαίνει διαδοχικούς πόντους από πλευράς Λαυρίου, με τον ΠΑΟΚ να παίζει καλή άμυνα σε γενικές γραμμές. Ο ρυθμός μπορεί να ήταν γρήγορος, ωστόσο υπήρξε αστοχία και από τις δύο μεριές, με τους «ασπρόμαυρους» να παίρνουν αρκετές προσπάθειες για τρίποντο, ωστόσο να είναι ανεπιτυχείς. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 21-15, υπέρ των γηπεδούχων, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το Λαύριο είχε έξι επιθετικά ριμπάουντ, δηλαδή τα διπλάσια (3) από τον ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη περίοδος δεν ήταν καλή για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είδε το Λαύριο να ελέγχει τη ροή του αγώνα και να πετυχαίνει διαδοχικούς πόντους. Το Λαύριο έτρεξε σερί 12 πόντων, με τον Δικέφαλο να μοιάζει ανήμπορος να κόψει την επιθετική ορμή των γηπεδούχων. Τελικά, ο Ντιλίο πέτυχε ένα τρίποντο, κόβοντας το σερί και ξεκινώντας την αντεπίθεσή του. Μέχρι εκείνο το σημείο τα ποσοστά ευστοχίας των ασπρόμαυρων ήταν πολύ χαμηλά, με 1/11 εύστοχα τρίποντα. Οι «ασπρόμαυροι» με καλή άμυνα και καλές επιθετικές συνεργασίες έκαναν ένα καλό σερί 13 πόντων στο φινάλε του δεκαλέπτου, μειώνοντας σε 32-31!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το καλό σερί του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά το ημίχρονο, διευρύνοντάς το στους 17 πόντους. Το Λαύριο, ωστόσο, με ηγέτη τον αρχηγό του, Μουράτο, πέρασε στην αντεπίθεση, περνώντας και πάλι μπροστά στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Δικέφαλος δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα έπρεπε την τρομερή αστοχία των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα να χάσει μετά το ημίχρονο. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε για έναν ακόμη αγώνα πολύ λίγα επιθετικά ριμπάουντ.

Αρκετά λάθη έγιναν και από τις δύο ομάδες στην τέταρτη περίοδο, με τους ασπρόμαυρους να προσπαθούν να μείνουν κοντά στο σκορ, ώστε να διεκδικήσουν το ματς μέχρι το φινάλε. Σε χαμηλό τέμπο και χωρίς μεγάλη ευστοχία συνεχίστηκε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ να φτάνει μια ανάσα από το Λαύριο στα μισά του τελευταίο δεκαλέπτου (53-52). Ο Ντιλίο βοήθησε σημαντικά στο δεύτερο μέρος του αγώνα, παίρνοντας αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες, όχι πάντα επιτυχημένες. Σε θρίλερ εξελίχθηκαν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο κλειστό γυμναστήριο του Λαυρίου, καθώς οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Μάρβιν Τζόουνς έχασε δύο βολές στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα με το σκορ να είναι 59-59 στα τελευταία δευτερόλεπτα. Το φινάλε ήταν καλό για τον Δικέφαλο, καθώς κέρδισε με 59-61, με τον αρχηγό Ζερμέιν Λοβ να πετυχαίνει το καθοριστικό καλάθι στο φινάλε της αναμέτρησης.

Λαύριο – ΠΑΟΚ: 59-61

Πηγή: thessports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα