Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΈρευνα: Δυσπιστία των πολιτών για την επιτυχία του μέτρου των "κεκλεισμένων των...

Έρευνα: Δυσπιστία των πολιτών για την επιτυχία του μέτρου των “κεκλεισμένων των θυρών” αναμετρήσεων

Την πεποίθηση των πολιτών ότι δεν θα επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο πρόβλημα της οπαδικής βίας, το κυβερνητικό μέτρο για αθλητικές αναμετρήσεις κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, καταγράφει έρευνα της Prorata.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το κατά πόσο τα άδεια γήπεδα θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βίας, το 44% εμφανίζεται βέβαιο πως το μέτρο δεν θα βοηθήσει, με το 27% να εκτιμά πως μάλλον δεν θα βοηθήσει, και το 9% να δηλώνει σίγουρο πως έχει απτά αποτελέσματα. Όσον αφορά τους λόγους που οι περισσότεροι Έλληνες δεν πηγαίνουν στο γήπεδο, η συχνότερη απάντηση είναι ο φόβος και η ανασφάλεια, ενώ αναφορικά με το ποιος πρέπει να αναλάβει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον περιορισμό της οπαδικής βίας, το 51% απαντά πως αυτό αντιστοιχεί στους προέδρους των ομάδων, το 32% περιμένει τα περισσότερα από την κυβέρνηση, το 13% από την οικογένεια και το 2% από το σχολείο.

Σχετικά με τους λόγους που δύο στους τρεις Έλληνες αποφεύγουν να παρακολουθήσουν αγώνες στο γήπεδο, το 44% απαντά πως αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια, στο 30% δεν αρέσει να παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα, το 9% αναφέρει ως αποτρεπτικό λόγο την απόσταση και το 7% την οικονομική του κατάσταση.

Συνοπτικά τα άδεια γήπεδα δεν θα αλλάξουν κάτι, λένε 7 στους 10 πολίτες, ενώ το 76% απαντά πως παρακολουθεί τα αθλητικά γεγονότα από την τηλεόραση. Επιπλέον το 55% προτιμά το ποδόσφαιρο, το 31% το μπάσκετ και το 6% το τένις. Το 1% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι προτιμούν να παρακολουθούν βόλεϊ.

Πηγή:kathimerini.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα