Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΈβγαλε… καρδιά και πήρε το ντέρμπι!

Έβγαλε… καρδιά και πήρε το ντέρμπι!

- Advertisement -

Σκοράροντας στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Άρης κατάφερε να φτάσει σε μια άκρως σημαντική νίκη, επικρατώντας με 2-1 την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με διάθεση να πιέσουν προς την περιοχή του Τσιντώτα, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Με τη συμπλήρωσε του πρώτου δεκαλέπτου ο Λούκας Σάσα απείλησε με δυνατό σουτ, αλλά ο κίπερ των φιλοξενούμενων κατάφερε να αντιδράσει. Στο 19’ ήταν η σειρά του Εντιαγέ να προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ιτούρμπε έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη ισορρόπησαν την εικόνα του αγώνα, βγαίνοντας περισσότερο στην επίθεση, με τον Τσούμπερ σε δύο περιπτώσεις να απειλεί χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον Σιαμπάνη. Στο 30’ ο Σάσα βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι, αλλά στην εξέταση της φάσης από το VAR η παράβαση αναιρέθηκε. Ο Άρης στο 44’ κατάφερε να μπει σε θέση… οδηγού στον αγώνα, με τον Μπαντού Εντιαγέ να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο μετά τη σέντρα του Λούμορ.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με τη διάθεση που ολοκλήρωσαν το πρώτο, θέλοντας να πιέσουν και να αναλάβουν την κατοχή της μπάλας. Στο 49’ ο Ιτούρμπε έκανε το σουτ, μην βρίσκοντας στόχο. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέσα από σκληρά μαρκαρίσματα να «σπάσουν» τον ρυθμό των παικτών του Άκη Μάντζιου, με τον Τσούμπερ στο 58’ να μην μπορεί να σκοράρει μετά την πάσα του Τζαβέλλα και τη λανθασμένη έξοδο του Σιαμπάνη. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε φάση ανάμεσα σε Φαμπιάνο και Αραούχο, με τον διαιτητή να διατάσει σωστά τη συνέχεια του αγώνα.

Κάπου εκεί ο τεχνικός του Άρη θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του με τον Ματέο Γκαρσία να περνάει στον αγωνιστικό χώρο. Στα επόμενα λεπτά, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με αρκετά δυνατές μονομαχίες, πράγμα που είχε άμεσο αντίκτυπο τόσο στον ρυθμό όσο και στην εικόνα του αγώνα. Στο τελευταίο κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς αποτέλεσμα, με τον Καμαρά στο 83’ να φεύγει στην κόντρα μην μπορώντας να ολοκληρώσει σωστά τη φάση. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα με εντυπωσιακό ψαλιδάκι στα δίκτυα. Παρά το ψυχολογικό ντεσαβαντάζ ο Άρης δεν τα παράτησε και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάκιτς με πλασέ από τα αριστερά εκτέλεσε τον Τσιντώτα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (91’ Λόπεθ), Ματίγια, Σάσα, Ιτούρμπε, Εντιαγέ (83’ Σάκιτς), Μανσίνι (83΄Μάνος), Καμαρά.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (77’ Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (74’ Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (85’ Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46’ Μάνταλος), Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ.

Πηγή: sfina.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα