Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΆρης: Το νέο φέσι των 1.100.000 οδηγεί στην αναθεώρηση σχεδίου

Άρης: Το νέο φέσι των 1.100.000 οδηγεί στην αναθεώρηση σχεδίου

Η αλλαγή σχεδίου και το «πάγωμα» εργασιών που σχετίζονταν με έργα βελτίωσης των υποδομών του συλλόγου στοιχειοθετούν την πρώτη σοβαρή συνέπεια της νέας καμπάνας των 1.100.000 που επέβαλε το CAS στην ΠΑΕ Άρης.

Η απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου δεν τάραξε απλά τα… νερά στην ΠΑΕ Άρης αλλά προκάλεσε φουρτούνα. Η απόρριψη της προσφυγής στην υπόθεση του Λοθάνο Οριόλ και η υποχρέωση πληρωμής (έως 30 Σεπτεμβρίου) του ποσού των 1.100.000 ευρώ οδηγεί στην αναθεώρηση ενός πλάνου. Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναβολή εκτέλεσης ενός σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου, είναι επίσης δεδομένο ότι θα γίνει εκ νέου συζήτηση για έργα που προβλέπονταν να γίνουν και στο «Κλ. Βικελίδης».

Η αλήθεια είναι ότι οι «κίτρινοι» δεν περίμεναν αυτή την απόφαση και η αισιοδοξία που ένιωθαν αντλήθηκε μέσα από την κρίση του ίδιου δικαστηρίου στην υπόθεση του Τζον Ίμπε. Έχουν αντιληφθεί την αλλαγή φιλοσοφίας των ευρωπαϊκών θεσμών επί των περιπτώσεων συλλόγων όπως η ΠΑΕ Άρης, την εκτίμησή τους ότι πρόκειται για αθλητικούς διαδόχους και την άρνηση να δεχθούν τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας. Ωστόσο, στην υπόθεση του Ίμπε δέχθηκαν τη επιχειρηματολογία της ΠΑΕ Άρης, όχι όμως και στην αντίστοιχη του Οριόλ. Είναι προφανές ότι θα επιδιώξουν μια μορφή διακανονισμού με τον τελευταίο, γνωρίζουν όμως ότι είναι πιθανό να μην πετύχουν το σχέδιο αποπληρωμής που έχουν στο μυαλό τους. Αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση του Κριστιάν Πορτίγια ο οποίος… έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της ΠΑΕ Άρης.

Η απόφαση του CAS προκάλεσε την απογοήτευση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρου Καρυπίδη, καθώς συνεχίζει να πληρώνει το βαρύ τίμημα των αμαρτιών του παρελθόντος αφού σε αντίστοιχη θέση βρέθηκε και στις υποθέσεις των Ντιόγκο Σιστόν, Κριστιάν Πορτίγια. Συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που πρέπει να καταβληθεί τον Οριόλ, πρόκειται για περίπου 3.000.000 ευρώ και μάλιστα σε μια εποχή όπου η απώλεια εσόδων (σε βάθος περίπου ενός έτους) αγγίζει τα 8.500.000 ευρώ. Το τελευταίο έχει τη σημασία του καθώς οι βαριές ποινές ήρθαν σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας από πλευράς εσόδων.

Υπό διαφορετικές συνθήκες, τα ποσά που δόθηκαν για τη βιωσιμότητα της εταιρίας θα είχαν προστεθεί στον αγωνιστικό προϋπολογισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο κ. Καρυπίδης είχε πει (σε συνέντευξή του στην ΕΤ3) ότι νιώθει πως πληρώνει δύο ομάδες. Σε πρώτη φάση, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης δεν θέλει να αλλάξει το αγωνιστικό σχέδιο, δηλαδή δεν έχει αποφασίσει να κάνει βήμα πίσω ως προς τον αγωνιστικό προϋπολογισμό. Προφανέστατα όμως, τελικές αποφάσεις θα παρθούν προϊόντος του χρόνου και αναλόγως των εσόδων.

Το στοίχημα των εισιτηρίων διαρκείας και το μπάτζετ

Τα μηνύματα των φίλων του Άρη μέσα από τα social media δείχνουν τη διάθεση υποστήριξης της όλης κατάστασης, αναγνωρίζουν επίσης ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης πληρώνει τις ευθύνες και τους εγκληματικούς χειρισμούς των προηγούμενων διοικήσεων. Ο ρεαλιστικός τρόπος υποστήριξης είναι μέσα από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας. Στην ΠΑΕ Άρης δεν κρύβουν ότι έχουν επενδύσει στο επίπεδο στήριξης του κόσμου, προσδοκούν ότι φέτος θα γίνει νέο ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας, για την ακρίβεια, στόχος είναι η διάθεση περίπου 15.000 καρτών διαρκείας.

πηγή gazzetta.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα