Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΆρης: Άρχισαν οι προετοιμασίες για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού

Άρης: Άρχισαν οι προετοιμασίες για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού

Χωρίς να γνωρίζει αν έχει το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών, κάθε συζήτηση για την επόμενη χρονιά «σκοντάφτει» στο συγκεκριμένο δεδομένο κι αυτός είναι ο λόγος που στον Άρη (μέχρι στιγμής) δεν έχει γίνει ουσιαστική κουβέντα, αλλά προτάθηκαν κάποιες σκέψεις.

Αυτές σχετίζονται με την πρόθεση ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου με ποδοσφαιριστές οι οποίοι διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά στη Superleague δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» θα επιδιώξουν με κάθε οικονομικό κόστος να τους αποκτήσουν.

Αντίστοιχες προσπάθειες έγιναν εξάλλου και στα καλοκαίρια που προηγήθηκαν αλλά δεν προχώρησαν επειδή οι απαιτήσεις των αθλητών κρίθηκαν πολύ μεγαλύτερες της πραγματικής ποδοσφαιρικής αξίας τους. Αν διαπιστωθεί το ίδιο και φέτος, αυτό το σχέδιο που είναι κατά νου, δεν θα προχωρήσει.

Συν τοις άλλοις, οικονομικά η φετινή χρονιά ήταν κακή. Προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξε ρόλο η ευρωπαϊκή αποτυχία, ενώ τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας ήταν κατώτερα του αναμενομένου παρότι η ομάδα πραγματοποίησε πέρυσι την καλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων. Η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη από τα έσοδα που προέκυψαν από τα εισιτήρια πόρτας.

Προφανώς έπαιξαν ρόλο οι περιορισμοί αλλά με πιο πρόσφατο παράδειγμα το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, τα έσοδα ήταν συντριπτικά λιγότερα σε σχέση με αυτά που προσδοκούσαν στην ΠΑΕ. Μένει να φανεί αν θα συμβεί το ίδιο και στους αγώνες των Playoffs που ακολουθούν. Ως ένα βαθμό εξάλλου η ΠΑΕ εξέφρασε την απογοήτευσή της την επομένη του αγώνα με τον Ολυμπιακό εξωτερικεύοντας την επιθυμία της να δει περισσότερο κόσμο στις κερκίδες.

Πάντως το ενδεχόμενο μείωσης του αγωνιστικού προϋπολογισμού ή στην καλύτερη περίπτωση διατήρησής του στα τωρινά επίπεδα φαντάζει ως η επικρατέστερη εξέλιξη. Εκτός κι αν προκύψουν επιπλέον έσοδα από τον εμπορικό τομέα ή ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότησή του ο Θόδωρος Καρυπίδης, πέραν των διαδοχικών αυξήσεων στις οποίες ήδη έχει προχωρήσει για να καλύψει τη ζημιά.

Ένα άλλο σενάριο που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή των δεδομένων είναι να προκύψουν επικερδείς πωλήσεις. Πάντως, με τα μεγαλύτερα συμβόλαια να διατηρούνται και την ερχόμενη σεζόν (σ. σ. Καμαρά, Ντιαγέ, Ιτούρμπε, Λούκας Σάσα, Φαμπιάνο, Ματέο Γκαρσία), θεωρείται δύσκολο να βγει ο Αρης στην αγορά προσφέροντας ετήσιες απολαβές της τάξεως 400-500 χιλιάδες ευρώ, όπως έκανε δηλαδή το περασμένο καλοκαίρι. Από την άλλη πλευρά βέβαια απεμπλέκεται από συμβόλαια σαν αυτά των Μήτρογλου, Μπεναλουάν, Ντουάρτε, θα ήθελε βέβαια να συμβεί το ίδιο και με τον Ιζέτ Χαΐροβιτς.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα