Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΆγνοια δηλώνει η ΕΠΟ για το θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή

Άγνοια δηλώνει η ΕΠΟ για το θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή

Άγνοια για το ζήτημα του θετικού σε έλγχο ντόπινγκ Έλληνα διεθνή, δηλώνουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ υποστηρίζοντας πως δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση από την UEFA ή την International Testing Agency για θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή.

Συγκεκριμένα οι διεθνείς πέρασαν πολλούς ελέγχους ντόπινγκ τόσο πριν από τον αγώνα με το Καζακστάν όσο και πριν από την αναμέτρηση με τη Γεωργία, πέρα από τους καθιερωμένους μετά τη λήξη των αναμετρήσεων, με ειδικά κλιμάκια να βρίσκονται τόσο στο ξενοδοχείο της Εθνικής ομάδας στην Αθήνα όσο και στις προπονήσεις προκειμένου να πάρουν δείγμα από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Συνολικά, έδωσαν δείγμα πάνω από 10 διεθνείς, με κάποιους εξ αυτών να δίνουν δύο φορές σε διαφορετικές ημέρες.

Παράλληλα δεν φαίνεται να έχει διευκρινιστεί αν το φερόμενο θετικό δείγμα αφορά τον έλεγχο που έγινε μετά από τον αγώνα της Εθνικής με τη Γεωργία, αφού υπήρξαν και άλλοι έλεγχοι το προηγούμενο διάστημα. Το βέβαιο είναι πως οριστικές εξελίξεις θα προκύψουν όταν ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς από την UEFA. Όταν συμβεί αυτό, ο ποδοσφαιριστής που βρέθηκε θετικός στον έλεγχο, έχει το δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του δεύτερου δείγματος ούρων που δόθηκε την ίδια ημέρα και ώρα και απλά τοποθετήθηκε σε διαφορετικό ουροσυλλέκτη. Ωστόσο, από την στιγμή που θα ενημερωθούν άπαντες, τότε ο αθλητής θα απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Πηγή:sport24.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα