Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤο City Marathon ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς

Το City Marathon ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς

- Advertisement -

Την διοργάνωση του City Marathon ως ένα νέο δρομικό γεγονός της πόλης προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Συγκεκριμένα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη παρουσία σωματείων του στίβου, προπονητών, παραγόντων και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, της Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Καλαμαριάς, κας Χριστίνας Φοροπούλου. Στο πλαίσιο αυτής ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε σε μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνει από κοινού με το δήμο Καλαμαριάς και τη δήμαρχο, κα Χρύσα Αράπογλου για τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού θεσμού που φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο κορυφαίο δρομικό γεγονός της πόλης. Προσέθεσε μάλιστα πως υπεύθυνη για τη διοργάνωση του City Marathon θα είναι μια Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των Σωματείων, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και εκπροσώπων φορέων διοργάνωσης ανάλογων δρομικών δράσεων. Τα έσοδα που τυχόν προκύψουν από τη διοργάνωση θα επιστραφούν ανταποδοτικά στους αθλητικούς συλλόγους προσφέροντάς τους αναπτυξιακές προοπτικές με απόλυτη διαφάνεια.

Αντίστοιχα η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου σημείωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η άριστη συνεργασία που έχουμε από την πρώτη στιγμή με τη νέα δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, γίνεται πράξη με έναν διαδημοτικό αγώνα δρόμου, ο οποίος θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή για την Καλαμαριά, τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα. Δεσμευόμαστε πως όλοι μαζί θα φροντίσουμε ώστε ο City Marathon της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει μία πραγματική γιορτή του αθλητισμού και της κοινωνίας, αντάξια των πόλεών μας και με απόλυτο σεβασμό στην εύρυθμη λειτουργία τους και την απρόσκοπτη καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών”.

Ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως το σχέδιο για την ανάταξη της αθλητικής Θεσσαλονίκης προϋποθέτει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και μια συνολική προσπάθεια ώστε τα μεγάλα προβλήματα που στερούν από την πόλη τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων να εξαλειφθούν: “Στόχος μας είναι να δώσουμε χώρο σε όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα, να επαναφέρουμε τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Αυτός, όμως, ο σχεδιασμός όμως απαιτεί έναν ειλικρινή διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για το τι είναι εφικτό και τι όχι. Βασικό σύνθημα αυτής της δημοτικής αρχής είναι: Διαφάνεια – Συμπερίληψη – Συμμετοχή”. Λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο αυτό εγχείρημα θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Στην συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τη μεγάλη αθλητική οικογένεια της Θεσσαλονίκης και αφορούν κύρια στην ελλιπή χρηματοδότηση και στην ανεπάρκεια των αθλητικών υποδομών.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα