Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟ «πολυμήχανος» ΠΑΟΚ που πρέπει να το κάνει ξανά

Ο «πολυμήχανος» ΠΑΟΚ που πρέπει να το κάνει ξανά

Η επόμενη ημέρα που περιμένει ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ, περνά από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Γράφει ο Νικόλαος Ματθαιόπουλος 
Η δυσκολία του να περιγράψεις την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Στεάουα, είναι εξίσου ίδια με το να παρουσιάσεις την κατάσταση του Δικεφάλου εδώ και λίγες εβδομάδες.
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε το φετινό μεταγραφικό παζάρι ορισμένες προθέσεις που έφεραν ενθουσιασμό στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Όλα αυτά έγιναν, με την ταυτόχρονη παντοτινή θέληση όλων στον ΠΑΟΚ, ώστε η ομάδα να πάει για πρώτη φορά στο League Stage του UEFA Champions League. Μεταγραφές ουσίας, παίχτες που έφεραν ενθουσιασμό. Τσάλοφ, Κόλει, Μπακαγιόκο, Καμαρά, Τισουντάλι, μερικούς από αυτούς που ήρθαν.
Όλα ξεκινήσαν ιδανικά. Τα φιλικά προετοιμασίας, ολοκληρώθηκαν με ορισμένα εμφανή κενά, τα οποία όμως με τη σωστή δουλειά θα καλυπτόντουσαν, προφανώς και με τις σωστές προσθήκες, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έγιναν. Στο δια ταύτα για να μην χρονοτριβούμε.
Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε κύκλο αγώνων, ξεκινώντας από το Champions League. Όπου μετά από τη πρόκριση με την Μπάνια Λούκα, ήρθε η Μάλμε, η οποία ήταν για πολλούς η αρχή του κακού για τον ΠΑΟΚ. Εκεί, ο Δικέφαλος αποκλείστηκε από έναν θεσμό που έψαχνε διακαώς. Δίψαγε..
Παρουσιάστηκαν κενά. Εμφανέστατα κενά. Ίσως και οι αναμετρήσεις με την Μάλμε, να οδήγησαν σε εξελίξεις αποχωρήσεων, όπως αυτή του Κουλιεράκη. Ο ΠΑΟΚ ξεπερνά τον αποκλεισμό αυτό, μπαίνει στο Europa League.
Ξεκινά το πρωτάθλημα με τρεις νίκες, μία ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ήττα από τον Άρη στη Τούμπα. Στην Ευρώπη συνεχίζει με τις δύο ήττες, Γαλατασαράι και Στεάουα. Που θέλω να καταλήξω… Τα δύσκολα μονοπάτια για τον ΠΑΟΚ είναι τώρα.
Πρέπει να τα περάσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Χρηματικά πρόστιμα και επιπλήξεις λεκτικού χαρακτήρα, δεν θα βοηθήσουν. Ζητούμενο είναι η συσπείρωση και πάνω από όλα να γίνει ουσιαστική αυτοκριτική από τους καθήλην αρμόδιους. Πρώτα από όλα από τον ίδιο τον Ρασβάν, ο οποίος δείχνει «ντεφορμέ» σε μια πολυσύνθετη περίοδο για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ.
Η χρονιά τώρα ξεκίνησε, ο ΠΑΟΚ έχει τον χρόνο να αντιστρέψει το κλίμα. Μπορεί, αρκεί να θέλει να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του…

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα