Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟλυμπιακοί Αγώνες 2024/Ξιφασκία: Αποκλείστηκε με διαιτητική αδικία η Γκουντούρα που έδωσε τον...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024/Ξιφασκία: Αποκλείστηκε με διαιτητική αδικία η Γκουντούρα που έδωσε τον καλύτερο της εαυτό

Πρόωρα και με έντονο αίσθημα σε βάρος της αδικίας διακόπηκε το όνειρο της ξιφομάχου Δώρας Γκουντούρα για ένα ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, καθώς ηττήθηκε από την Γαλλίδα Μανόν Απιθί-Μπρουνέ με 15-13, με την ίδια να εκφράζουν τα παράπονα τους για τις διαιτητικές αποφάσεις στο τέλος του αγώνα.

Συγκεκριμένα μπορεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με καταγωγή από την Κρανιά Ελασσόνας, να έκανε έναν τρομερό αγώνα με πολλές ανατροπές, ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες και κυρίως η διαιτησία τις στέρησαν την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Ειδικότερα η Γκουντούρα, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να προηγηθεί στον Α’ Γύρο. Ωστόσο, στον Β’ Γύρο, παρά τις προσπάθειές της, η αντίπαλός της, Μανόν Απιθί-Μπρουνέ, εξασφάλισε την πρόκριση, μετά από δύο αμφισβητούμενους πόντους.

Σε δηλώσεις τις στην ΕΡΤ η καταγόμενη από το Θεσσαλομακεδονικό τριεθνές αθλήτρια ανάφερε πως: «Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια, είναι εξαιρετική. Παρόλα αυτά έχω κάποιες ενστάσεις για κάποια χτυπήματα.Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη διαιτησία ως δικαιολογία, θεωρώ ότι η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύνατων. Παρόλα αυτά θέλω να δω κάποια χτυπήματα, όταν ηρεμήσω κα τα δω πιο καθαρά.Θεωρώ ότι το ματς θα μπορούσε να πάει στα 14 όλα και να κριθεί στον πόντο με την κρίση του διαιτητή. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη», ενώ λυγίζοντας on camera συμπλήρωσε: «Δες είναι στενοχώρια, είναι συγκίνηση. Συγχωρέστε με. Εμένα το μετάλλιό μου δεν βρίσκεται εδώ, εμένα το μετάλλιο βρίσκεται κάθε ημέρα στην προπόνηση. Εκεί που πρέπει να μπαίνεις, να ξαναμπαίνεις και να παλεύεις με θεούς και δαίμονες. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη του κόσμου, όλα τα μηνύματα που μου έχετε στείλει. Συνεχίζουμε».

Η εξέλιξη αυτή της αναμέτρησης προκάλεσε τις έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του προπονητή της, κ. Θανάση Δελενίκα, ο οποίος έκανε λόγω για σκάνδαλο στο τέλος του αγώνα. Για την ιστορία η Γκουντούρα κατέλαβε την 5η θέση στη γενική κατάταξη της σπάθης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πηγή:sdna.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα