Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Ηττήθηκε από την Ισπανία η Εθνική ομάδα μπάσκετ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ηττήθηκε από την Ισπανία η Εθνική ομάδα μπάσκετ

Την ήττα με σκορ 84-77 από την Ισπανία γνώρισε η Ελληνική Εθνική ομάδα μπάσκετ παρά την προσπάθεια που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ισπανούς να είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών αγώνων 2024.

Συγκεκριμένα η “γαλανόλευκη” ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, με τον Αντετοκούνμπο να είναι ισοπεδωτικός και τον Καλάθη να βρίσκει χώρο και χρόνο για να εκτελέσει από την περιφέρεια. Οι Ισπανοί σκόραραν κυρίως με τον Αλντάμα έβρισκαν τον τρόπο να μειώνουν το σκορ με το 12-6 να είναι μία καλή εκκίνηση για τη χώρα μας. Η εικόνα της αναμέτρησης συνέχισε να είναι ίδια, ο Καλάθης ήταν παραγωγικός, ενώ ο Γουόκαπ ήταν ο μοναδικός μας παίκτης, που δεν είχε βρει τα πατήματά του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Ισπανίας ήταν εντυπωσιακά εύστοχη από την περιφέρεια, με την άμυνα ζώνης δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, αφού τα περιφερειακά σουτ δεν έβρισκαν στόχο και το 32-40, σίγουρα προβλημάτιζε άπαντες στον γαλανόλευκο πάγκο. Το zone press που επιχείρησε η Ελληνική ομάδα, δεν έφερε αποτελέσματα με τους τυπικά γηπεδούχους να συνεχίζουν να “πυροβολούν” έξω από την άρκτο των 6.75. Το 49-35 του πρώτου ημιχρόνου φάνταζε βαρύ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όμως το παιχνίδι είχε πολύ δρόμο. Η Ελλάδα μπήκε στο παρκέ του “Pierre Mauroy” με στόχο να πιέσει ασφυκτικά τον Λορένζο Μπράουν κι εν πολλοίς τα κατάφερε, όμως πέρα από δύο καρφώματα του Αντετοκούνμπο, η επιθετική λειτουργία, έπασχε σε μεγάλο βαθμό. Οι Ισπανοί είτε με τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ, είτε με τον Αλντάμα έβρισκαν τρόπους να παραμένουν μπροστά στο σκορ και το 54-44, σίγουρα παρείχε μία ασφάλεια. Η Ελλάδα προσπάθησε μέσω του γρήγορου παιχνιδιού, προσπάθησε να μειώσει και τα κατάφερε, καθώς έκλεισε την τρίτη περίοδο στο μείον 6 με buzzer beater του Βασίλη Τολιόπουλου. Οι Ισπανοί δεν έκαναν κάτι φοβερό, όμως με ψυχραιμία έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι, είτε με βολές, είτε με επιθετικά ριμπάουντ. Τελικά ένα άστοχο τρίποντο του αστέρα των Μπακς, έκανε τη διαφορά, καθώς η Ισπανία ήταν εύστοχη από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας” και το 84-77 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Αναλυτικότερα τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης έληξαν με τα ακόλουθα σκορ: 21-22, 49-35, 62-56, 84-77.

Πηγή:ertsports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα