Αρχική Αθλητικά Νέα «βόμβα» με τη European Super League, δικαστήριο δικαίωσε τα ιδρυτικά μέλη

Νέα «βόμβα» με τη European Super League, δικαστήριο δικαίωσε τα ιδρυτικά μέλη

«Θα καταλύσουμε το μονοπώλιο της UEFA» υπογραμμίζουν τα ιδρυτικά μέλη της European Super League, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους και έτσι έσκασε νέα «βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθ΄ώς δικαστήριο στη Μαδρίτη δικαίωσε τις συγκεκριμ΄ένες ομάδες.

Νέα «βόμβα»… έσκασε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς δικαστήριο στη Μαδρίτη με απόφασή του καλεί την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να άρει όλες τις ενέργειές της κατά των ιδρυτικών συλλόγων της European Super League.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι από εδώ και πέρα δεν θα υφιστάμεθα συνεχείς απειλές από την UEFA», αναφέρουν, μάλιστα, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους σε κοινή τους ανακοίνωση, μετά την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές είναι οι τρεις – από τις 12 – ομάδες που απέμειναν στην European Super League μετά τις κυρώσεις από την UEFA και σήκωσαν κανά λάβαρο «επανάστασης», μετά από απόφαση δικαστηρίου που τις δικαιώνει (σε πρώτη φάση) στην κόντρα τους με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αναφέρουν ότι επιμένουν στη δημιουργία της συγκεκριμένης Λίγκας.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση αυτή, ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις ομάδες που συμμετείχαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου σχεδίου. Το δικαστήριο της Μαδρίτης κάλεσε την UEFA να συμμορφωθεί με την απόφαση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψουν χρηματικές ποινές. Η υπόθεση θα αναλυθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

Η κοινή ανακοίνωση των τριών ομάδων:

«Οι Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής, η οποία διατάσσει την UEFA να ανακαλέσει άμεσα όλα τα μέτρα κόντρα στα ιδρυτικά μέλη της European Super League, συμπεριλαμβανομένης της αρχειοθέτησης της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει ανοίξει για τις προαναφερθείσες ομάδες, γεγονός που κρίνει χωρίς αντίκτυπο το πρόστιμο και τις αποφάσεις που επιβλήθηκαν κόντρα στα εννιά υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη, ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην ανοίξει πειθαρχική διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο το δικαστήριο υποστηρίζει εκ νέου τη θέση των ομάδων της European Super League και απορρίπτει την έφεση της UEFA, επιβεβαιώνοντας την προειδοποίηση προς αυτήν ότι η μη συμμόρφωση προς την απόφαση μπορεί να φέρει οικονομικές και νομικές ποινές. Η υπόθεση θα εξεταστεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα επανεξετάσει το μονοπώλιο της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-