Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚύπελλο Ελλάδας: Αποκλεισμός στα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ - Ο Παναθηναϊκός στον...

Κύπελλο Ελλάδας: Αποκλεισμός στα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ – Ο Παναθηναϊκός στον τελικό

- Advertisement -

Ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς παρά το γεγονός ότι κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό, πηγαίνοντας στην παράταση ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι μένοντας εκτός του τελικού κυπέλλου Ελλάδας.

Μια ήττα η οποία ήρθε έπειτα από μια αναμέτρηση στην οποία ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν ανώτερος του αντιπάλου του, έχοντας την πρόκριση στα χέρια του. Ωστόσο αρχικά ο πρώην “ασπρόμαυρος” Λημνιός με μπάζερ μπίτερ και εν συνεχεία ο Πολωνός κέρβερος της εστίας του Παναθηναϊκού Dragowski χάρισε την πρόκριση στον τελικό στον εφτάψυχο, όπως αποδείχθηκε, Παναθηναϊκό.

Με το σκορ του πρώτου αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας (0-1)να είναι ξεκάθαρο θα επιρρεάσει την στρατηγική των δύο προπονητών, ο κ. Fatih Terim έδωσε μέτρα στον ΠΑΟΚ με προφανή σκοπό να τον περιμένει στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, ελαχιστοποιώντας τα ρίσκα όσον αφορά τις επικίνδυνες μεταβάσεις του “δικεφάλου του Βορρά” προς την επίθεση. Ενώ όταν είχε τη μπάλα έψαξε με μεγάλες διαγώνιες μπαλιές την πλάτη του Baba Rahman με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Palacios. Από την πλευρά του ο κ. Rasvan Lucescu παρέταξε τον ΠΑΟΚ με επιθετικό προσανατολισμό από το ξεκίνημα κι έψαξε τα ρήγματα στα μετόπισθεν του τριφυλλιού προκειμένου να πετύχει ένα γκολ που θα έφερνε το ματς σε ισορροπία.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα σε ένα κακό από πλευράς θεάματος ματς, με δυνατές μονομαχίες και μπόλικη τακτική από τους δυο προπονητές. Ωστόσο στο 72’ ο Otto έκλεψε τη μπάλα από τον Bernard και αφού την άλλαξε με τον Taison έβγαλε γλυκιά σέντρα προς τον A. Zivkovic που πλάσαρε διαγώνια στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ 0-1. Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Παναθηναϊκός αύξησε τα ρίσκα του, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έκανε το 0-2, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Despodov και καρφωτή κεφαλιά του Kedjora στα δίχτυα (105’). Στο 115’ ο Baba Rahman συγκρούστηκε στον αέρα, κεφάλι με κεφάλι, με τον Βαγιαννίδη κι έχασε τις αισθήσεις του, με συνέπεια να διακοπεί το ματς και να αποχωρήσει με ασθενοφόρο υπό τα χειροκροτήματα της εξέδρας επτά λεπτά αργότερα. Το καθοριστικότερο γκολ στην αναμέτρηση πέτυχε ο Λημνιός, από στρώσιμο του Arao, με φανταστικό διαγώνιο σουτ στην τελευταία φάση του αγώνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Kotarski διαμορφώνοντας το 1-2 στο 120+9’ και οδηγώντας το ματς στη Ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Συνεπώς η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας κρίθηκε στην διαδικασία των των πέναλτι. Αναλυτικότερα οι εκτελέσεις των πέναλτι ήταν οι εξής:

Sporar, απόκρουση Kotarski.

Κουλιεράκης, στα δίχτυα (0-1).

Jeremeyev, στα δίχτυα (1-1).

Murg, στα δίχτυα (1-2).

Μπακασέτας, στα δίχτυα (2-2).

Kedjora, στα δίχτυα (2-3).

Κώτσιρας, στα δίχτυα (3-3).

Meite, στα δίχτυα (3-4).

Mladenovic, στα δίχτυα (4-4).

Despodov, απόκρουση Dragowski.

Λημνιός, άουτ.

Ozdoev, απόκρουση Dragowski.

Mancini, στα δίχτυα (5-4).

Marcos Antonio, στα δίχτυα (5-5).

Arao, οριζόντιο δοκάρι.

Otto, απόκρουση Dragowski.

Schenkefeld, στα δίχτυα (6-5).

Samata, άουτ.

Οι δύο σημερινοί μονομάχοι παρατάχθηκαν στην αναμέτρηση με τις ακόλουθες συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Fatih Terim/ 4-3-3): Dragowski, Κώτσιρας, Yedvaj (57’ λ.τ. Schenkefeld), Arao, Mlandenovic, Μπακασέτας, Zeca(76’ Βαγιαννίδης), Vilhena (85’ Mancini), Palacios (85’ Λημνιός), Ιωαννίδης (76’ Sporar), Bernard (106’ Jeremeyev).

ΠΑΟΚ (Rasvan Lucescu / 4-2-3-1): Kotarski, Otto, Kedjora, Μιχαηλίδης (4’ λ.τ. Κουλιεράκης), Baba Rahman, Meite, Schwab (74’ Ozdoev), A. Zivkovic (85’ Murg), Κωνσταντέλιας (110’ Marcos Antonio), Taison (74’ Despodov), Brandon Tomas (73’ Samata).

Πηγή:sdna.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα