Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυριάρχησε και πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ

Κυριάρχησε και πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έμεινε όρθιος στην αντεπίθεση της Πόρτο και πήρε τη νίκη με 89-70.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 89-70 της Πόρτο στην Πυλαία και πέρασε μόνος στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου του FIBA Europe Cup, μετά το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής.

Αφού ο Φόρεστερ άνοιξε λογαριασμό για τον ΠΑΟΚ μετά από περίπου δύο λεπτά αγώνα (2-3), ο “Δικέφαλος” κυριάρχησε στο παρκέ, πήρε τον έλεγχο και ξεκίνησε να χτίζει το προβάδισμά του, το οποίο ο Χέντερσον έστειλε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (23-11) με τρίποντο. Ο Λουίς Σίλβα έδωσε ανάσα στην Πόρτο κλείνοντας την πρώτη περίοδο με δικό του εύστοχο μακρινό σουτ (26-18). Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, οι “Δράκοι” πλησίασαν στους δύο (28-26) με καλάθι του Όμλιντ , αλλά ο ΠΑΟΚ έτρεξε νέο επιμέρους σκορ, με τον Παπαδάκη να κάνει το 43-30 περίπου τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με πέντε συνεχόμενους πόντους του Όμλιντ (46-39).

Στην επανάληψη, οι Πορτογάλοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν και κατόρθωσαν να ξαναμπούν για τα καλά στο παιχνίδι, το οποίο έγινε μεγάλο ντέρμπι στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Λαντίς έκανε ζημιά στον ΠΑΟΚ με ένα τρομερό κρεσέντο τριών τριπόντων, στο οποίο απάντησε ο Κατσίβελης με προσωπικό ξέσπασμα, που ολοκλήρωσε με ένα απίθανο buzzer-beater τρίτης περιόδου για το 68-63. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να “καθαρίσουν” το παιχνίδι και ο Μπάρτλεϊ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 77-66, για να πάρει σειρά ο Ρέινολντς και να “εκτοξεύσει” τη διαφορά στο +14 (80-66) τριάμισι λεπτά πριν το τέλος, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ ήταν οι Φόρεστερ (15 πόντοι), Μπάρτλεϊ (18 πόνοτι, 7 ριμπάουντ) και Ρέινολντς (14 πόντοι, 9 ασίστ), ενώ από πλευράς Πόρτο ξεχώρισαν οι Λαντίς (17 πόντοι), Όμλιντ (14 πόντοι) και Ντάγκλας (12 πόντοι).

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 46-39, 68-63, 89-70.

Ertsports.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα