Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τουριστική σεζόν: Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων και εσόδων

0

Περισσεύουν τα χαμόγελα στον κλάδο του τουρισμού αφού όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή σεζόν θα σπάσει όλα τα ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.

SKY express: στρατηγική συνεργασία με τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad Airways

0

Η SKY express ενώνει τις δυνάμεις της με δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και ενισχύει περαιτέρω την προσέλκυση διεθνών επισκεπτών στη χώρα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι επιβάτες που πετούν με την British Airways από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Etihad Airways από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Αυστραλία προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε έναν από τους 33 ελληνικούς προορισμούς που εξυπηρετεί η SKY express με ενιαίο εισιτήριο.

Μετά το βινύλιο η Gen Z στρέφεται και στις κασέτες

0

Οι κασέτες βρίσκονται σε τροχιά επιστροφής, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των νέων φορητών Players που κυκλοφόρησαν στην αγορά τον περασμένο χρόνο.

Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Πώς επηρεάζουν την υγεία των παιδιών

0

Η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων στην παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών προβλημάτων – όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτης – αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πιερία: Έκθεση Φωτογραφίας διοργανώνει η φωτογραφική ομάδα λυκείου Κονταριώτισσας

0

Στιγμιότυπα της καθημερινότητας στην Κονταριώτισσα, όπως αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες, παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας του λυκείου Κονταριώτισσας, στο δημαρχείο της Πιερικής κωμόπολης.

Έβρος: Ευρωπαϊκή διάκριση για σχολείο της Ορεστιάδας

0

Με το Ευρωπαϊκό βραβείο eTwinning School Label, για την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας βραβεύτηκε το 2o Γυμνάσιο Ορεστιάδας, μια διάκριση για σχολεία που παράγουν εκπαιδευτικό έργο σύμφωνα με τις αρχές των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ο Δήμος Καλαμαριάς σχετικά με την πολιτική των κλαδεύσεων

0

Ο Δήμος Καλαμαριάς επιλέγει τον… τρόπο της φύσης και αλλάζει τη διαδικασία και τον χρόνο των κλαδεύσεων στον αστικό ιστό.

Το «ζωντανό» ρόφημα που ρυθμίζει το μεταβολισμό και διώχνει το λίπος

0

Ροφήματα και τρόφιμα από τις κουλτούρες της Ανατολής γίνονται σιγά σιγά γνωστά και στη Δύση, όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση τους, αλλά και λόγω των πλεονεκτημάτων τους. Ένα από αυτά, το τσάι kombucha (κομπούχα), έχει γίνει γνωστό για τις ιδιότητές του στη ρύθμιση του σακχάρου ή στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Σύμφωνα με μια νεότερη μελέτη, τα οφέλη δε σταματούν εκεί.

Υποθέσεις με «άρωμα» «μαύρου χρήματος» – Ποιοι πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» της Εφορίας

0

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας  πιάστηκαν «μεγάλα ψάρια» που κατηγορούνται για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ελέγχονται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», αλλά και για τεράστια ποσά ληξιπρόθεσμων χρεών. Τις συγκεκριμένες υποθέσεις εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τις παρέπεμψε στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος για τα … περαιτέρω. Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο διάστημα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δουλεύουν στο «φουλ», καθώς η διακίνηση μεγάλου όγκου μετρητών προκαλεί υπόνοιες για «φάμπρικες» φοροφυγάδων.

Η γενιά των “Βaby Βoomers” αυξάνει τις αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων

0

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των βασικών δημογραφικών δεικτών καθιστώντας μαραθώνιο δεκαετιών την απόσυρση από τον εργασιακό βίο.