Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Υποθέσεις με «άρωμα» «μαύρου χρήματος» – Ποιοι πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» της Εφορίας

0

Στην «τσιμπίδα» της Εφορίας  πιάστηκαν «μεγάλα ψάρια» που κατηγορούνται για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ελέγχονται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», αλλά και για τεράστια ποσά ληξιπρόθεσμων χρεών. Τις συγκεκριμένες υποθέσεις εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τις παρέπεμψε στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος για τα … περαιτέρω. Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο διάστημα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δουλεύουν στο «φουλ», καθώς η διακίνηση μεγάλου όγκου μετρητών προκαλεί υπόνοιες για «φάμπρικες» φοροφυγάδων.

Η γενιά των “Βaby Βoomers” αυξάνει τις αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων

0

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των βασικών δημογραφικών δεικτών καθιστώντας μαραθώνιο δεκαετιών την απόσυρση από τον εργασιακό βίο.

Ζητήματα αναφορικά με την εξοικονόμηση νερού συζητήθηκαν στο 3ου Διεθνούς Φόρουμ για το Νερό

0

Τον κίνδυνο της λειψυδρίας στα Ελληνικά νησιά λόγω της αυξανόμενης προσέλευσης τουριστών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς τις πιθανές λύσεις στην διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες του 3ου Διεθνούς Φόρουμ για το Νερό που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Δήμος Αριστοτέλη: Προσωρινή λύση παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια στα δρομολόγια προς Αμμουλιανή

0

Το ταχύπλοο “Πορταΐτισσα” της εταιρείας “Αγιορείτικες Γραμμές” θα εκτελεί προσωρινά τα νυχτερινά δρομολόγια Αμμουλιανής-Τρυπητής, έπειτα από την αντικατάσταση του ταχυπλόου “Αμμουλιανή 2023”.

Ωραιόκαστρο: Με τριήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

0

Με σειρά τριήμερων εκδηλώσεων τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου, ο δήμος Ωραιοκάστρου και η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων.

Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κινείται το οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης

0

Σε μία ιδιαίτερα δυναμική περίοδο ανάπτυξης δείχνει να βρίσκεται το οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Από τη μία, η περιοχή της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να προσελκύει μεγάλες αλλά μικρότερες επιχειρήσεις από το εξωτερικό που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό με έμφαση στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και από την άλλη αυξάνεται να διαρκώς ο αριθμός των ελληνικών καινοτόμων εταιρειών που αναπτύσσονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς και φθάνουν να απασχολούν εκατοντάδες ανθρώπους.

Οι παγίδες των φορολογικών δηλώσεων – Τι πρέπει να προσέξετε

0

Προσοχή χρειάζεται στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, καθώς πάνω από 1,3 εκατ. φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να μην απευθυνθούν σε κάποιον λογιστή για την υποβολή της δήλωσης τους, αφού θα είναι προσυμπληρωμένη από την ΑΑΔΕ με το σύνολο των στοιχείων που διαθέτει.

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης 5×5 για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης ενώ ο πατέρας της έπαιζε ποδόσφαιρο

0

Ένοχος κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό, ένας 57χρονος ιδιοκτήτης γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 που έκατσε στο «σκαμνί» του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μια ανήλικη, 10 ετών.

ΑΔΕΔΥ: Νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργία

0

24ωρη Πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου.

Πώς θα είναι το δίκτυο Μετρό της Θεσσαλονίκης το 2040

0

Με δύο γραμμές και νέους κλάδους, που θα καλύπτουν σχεδόν όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, από το Κορδελιό μέχρι το αεροδρόμιο κι από τον Άνω Εύοσμο μέχρι Τούμπα, Χαριλάου και Πυλαία, αναμένεται να λειτουργεί το Μετρό της πόλης το 2040, διαθέτοντας 44 σταθμούς σε μήκος 48 χιλιομέτρων και μεταφέροντας περίπου 680.000 επιβάτες ημερησίως.