Οι Anonymous χάκαραν το λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη και βγάζουν στη φόρα 12.000 μέιλ και φωτογραφίες!

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των "Anonymous" είναι να χακάρουν πρόσωπα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής στην Ρωσία.

 

Και θύμα τους εδώ και λίγες ώρες ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είδε τον προσωπικό λογαριασμό του να παραβιάζεται και 12.000 μέηλ και φωτογραφίες του να μπαίνουν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 4700 ευρώ και δυνατότητα άμεσης αγοράς με 70.600 ευρώ. '

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα yuga.ru, στα μέηλ του Σαββίδη υπάρχουν πολλές πληροφορίες επιχειρηματικού, πολιτικού (για Ρωσία και Ελλάδα)  και ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος (όπως ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με την Μαρία Γκοντσάρεβα).

Μέλος των "Anonumous" αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "υπάρχουν πολλές πληροφορίες από τη... μυστική ζωή των ομάδων σε Ρωσία και Ελλάδα", ενώ στην ιστοσελίδα yuga.ru δίνονται και παραδείγματα που αφορούν σε θέματα ρωσκού ενδιαφέροντος.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέηλ αφορούν την περίοδο από το 2009 έως το 2015 και ο πλειστηριασμός γίνεται από τις 3 ως τις 10 Απρίλη.   

Κινείται νομικά ο Σαββίδης

Το ρεπορτάζ από την πλευρά του ομογενή επιχειρηματία, πάντως, αναφέρει πως ελληνικές υπηρεσίες και ρώσικες εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου να βρουν τα... ηλεκτρονικά ίχνη όσων ευθύνονται για την υποκλοπή, την οποία, ωστόσο, οι άνθρωποι του Σαββίδη αμφισβητούν ότι έγινε!

Επίσης, οι νομικοί του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαμηνύουν προς πάσας κατεύθυνση πως θα κινηθούν νομικά εναντίον οποιουδήποτε δημοσιεύσει στοιχεία από την αλληλογραφία του. Υπενθυμίζουν μάλιστα πως οι δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων αποτελεί κακούργημα και διώκεται ποινικά

olapaok.gr