Έδρα στην ευρωβουλή διεκδικεί ο ΛΑΟΣ

Στο εκλογοδικείο προσέφυγε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, καταθέτοντας ένσταση με την οποία διεκδικεί μια έδρα από τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα ο κ. Καρατζαφέρης διεκδικεί την έδρα του ευρωβουλευτή της, Γεώργιου Επιτήδειου.

Το επιχείρημά του είναι ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο και ζητάει να του δοθεί μια έδρα από τη Χρυσή Αυγή και ειδικά η τρίτη, αυτή που κατέχει ο κ. Επιτήδειος.

Η επιχειρηματολογία του προέδρου του ΛΑΟΣ, είναι ότι το πλαφόν του 3% είναι αντισυνταγματικό, διότι είναι αντίθετο σε συνταγματικές αρχές, όπως είναι της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.

Το Εκλογοδικείο έχει ήδη κρίνει ως συνταγματικό το πλαφόν του 3%, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στη φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή. Όπως είναι γνωστό, ο ΛΑΟΣ κατά τις ευρωεκλογές έλαβε ποσοστό 2,7% (154.027 ψήφους).