Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤα κειμενα της ΜαίρηςΧοιρινο με δαμασκηνα απο την Μαιρη 07/12/2009

Χοιρινο με δαμασκηνα απο την Μαιρη 07/12/2009

Θυμαστε τι τονους μελανης απο σουπια ειχαμε γραψει για την Εριεττα Λατση και τον ερωτα της, τον Γιαννη Σαλπεα, οταν την αφησε μοναχουλα και πηγε να σπουδασει στο Λονδινο; Θυμαστε ποσο την συμπαρασταθηκα που ειχε πεσει σε καταθλιψη; Που δεν ειχε ορεξη να βγει, ουτε να διασκεδαση, και τα παντα της φαινοταν βαρετα; Βεβαια συναντηθηκαν μερικα σαββατοκυριακα [φωτια στα σαββατοβραδα, να φυγουν και να μην γυρισουν..]…Αλλα ματια που δεν βλεπονται…οπως λεει και ο απλος λαος…Χωρις λοιπον να προηγηθει καμμια συγκρουση οπως λενε τα εντυπα, η σχεση εγινε απο-σχεση και δεν υπαρχει καμμια επαφη τωρα. Και τι γινεται τωρα; Σιγα που θα κατσει να σκασει η Εριεττα, σιγα καλε, σιγα καλε, βρηκε καινουριο αγαπημενο, οπως η ιδια δηλωσε στο Facebook [αχ!! αν δεν ειχαμε και αυτο τι θα καναμε! Θα μεναμε απο φιλους] Εντ δε γουινερ ιζ.. ο Μαρκ Γεωργιου!!!Και χαρη σάυτον τον νεο ερωτα αρχισε παλι τις εξοδους με τους φιλους της και συνεχιζει να κανει τ’αγαπημενα της σπορ, οπως ιππασια, και να κανει ταξιδια και σοπινγκ. Οσο για τον Σαλπεα, [χαμογελασε, παει περασε], βρηκε παρηγορια στο τωρινο <<κοριτσι>> του Θεμου Αναστασιαδη την Χριστινα Στεφανιδη, η οποια εμαθε για τον χωρισμο και τον <<παρηγορει>> προσωρινα με μηνυματα, μεχρι να τον επισκεφθει κατ’ ιδιαν στο Λονδινο. Αχ ησυχασαμε παλι. Γιατι ειχα ενα βαρος στο στηθος αλλο πραμα!! Τωρα με το στομαχι τι γινεται; Θα φαμε ενα ρολλο χοιρινο με δαμασκηνα η οχι; Λοιπον Μουσκευουμε απο βραδυς 25 ξερα δαμασκηνα σε 1 ποτηρι μπραντυ. Την επομενη μερα ανοιγουμε 1,5 κιλο χοιρινο μπουτι σαν φυλλο[οπως μας το εφτιαξε ο χασαπης], και το αλατοπιπερωνουμε. Ψιλοκοβουμε 2 πρασα και 5 κλωναρακια σελινο τα οποια σωταρουμε σε 3 κουταλιες σουπας βουτυρο. Αμα μαραθουν καλα τα στρωνουμε πανω στο ανοιγμενο σα φυλλο χοιρινο. Βγαζουμε τα δαμασκηνα απο το μπραντυ [το οποιο φυλαμε] και το στρωνουμε πανω απο τα πρασα και το σελινο. Κανουμε ενα στρωμα με τα αμπελοφυλλα και σηκωνουμε προσεκτικα το ρολλο με τα υλικα του, να πατησει πανω σε αυτο το στρωμα. Τυλιγουμε προσεχτικα και αρκετα σφικτα σε ρολλο. Δενουμε με τον σπαγγο γυρω-γυρω το ρολλο, ωστε να μην ανοιξει. Σωταρουμε στην κατσαρολα αλλες 3 κουταλιες βουτυρα και βαζουμε το ρολλο προσεκτικα. Προσθετουμε το μπραντι. Χαμηλωνουμε την φωτια και σιγοβραζουμε για μιαμισυ ωρα. Ελεγχουμε κατα διαστηματα μηπως δεν εχει καθολου υγρα και αναλογα προσθετουμε λιγο νερακι χλιαρο..Καλη επιτυχια που ειναι σιγουρη, δεν το συζητω.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα