Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σάββας Παρασκευόπουλος , πρόκειται για την τέταρτη επιστολή που αποστέλλεται προς τον ΕΟΠΠΥ με πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να
λυθούν φλέγοντα ζητήματα, και στην περίπτωση που δεν ληφθεί απάντηση θα κατατεθεί καταγγελία στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γιατρών ΙΚΑ-ΣΕΥΠ-ΙΚΑ Β. Ελλάδος προτείνει τη δημιουργία τριών μικροβιολογικών εργαστηρίων στη κεντρική, δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη στα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες 24 μικροβιολόγοι και 50 παρασκευαστές και θα μπορούν να πραγματοποιούνται 2.000 αιμοληψίες ημερησίως.
«Με έναν αδρό υπολογισμό, υπολογίζοντας 250 εργάσιμες ημέρες , θεωρούμε ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε για τον ΕΟΠΠΥ ετησίως πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το νομό Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζουμε ότι μια εξέταση PSA (για προστάτη) στα εργαστήρια του ΕΟΠΠΥ στοιχίζει περίπου 3,5 ευρώ ενώ στα ιδιωτικά συμβεβλημένα εργαστήρια 41,90 ευρώ, εκ των οποίων η συμμετοχή του ασθενούς είναι 15% δηλαδή 6,28 και το ποσό που καταβάλλει ο ΕΟΠΠΥ είναι 35,6 ευρώ» εξηγεί στην επιστολή η διοίκηση τους Συλλόγου Ιατρών ΙΚΑ -ΣΕΥΠ-ΙΚΑ Θεσσαλονίκης-Β. Ελλάδος.
Όσον αφορά το ιστοκυτταρολογικό εργαστήριο Πύλης Αξιού το οποίο, παρότι εξυπηρετούσε χιλιάδες περιστατικά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καταργήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να παραχωρηθεί για διοικητικές υπηρεσίες και στη στέγαση επιτροπών, επισημαίνεται ότι η κατάργηση αυτή αποτελεί οικονομικό πλήγμα για τον ΕΟΠΠΥ.
«Πρόθεση μας είναι το θέμα αυτό να προωθηθεί στην ολομέλεια της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στους οικονομικούς εισαγγελείς διότι η οικονομική αιμορραγία του ΕΟΠΠΥ που θα προκληθεί κατά το τρέχον έτος θα επιβαρύνει τον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό του» τονίζει η διοίκηση του Συλλόγου.
αγγελιοφορος