Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤα κειμενα της ΜαίρηςNo knead bread, η συνταγη που κανει θραυση σε ολο τον κοσμο...

No knead bread, η συνταγη που κανει θραυση σε ολο τον κοσμο απο την Μαιρη 07/01/2010

.

Υπεροχο ζυμωτο ψωμι χωρις ζυμωμα και χαμος στο ιντερνετ απο την διασημοτερη συνταγη στον κοσμο.
400 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
200 γρ. αλευρι σιμιγδαλενιο
200 γρ. αλευρι ολικης
200 γρ. αλευρι σικαλεως η κριθαρενιο
1 φακελακι μαγια
1 κουταλακι αλατι
900 μλ. ζεστο νερο [30] βαθμους κελσιου.
Σ’ενα μεγαλο μπολ ανακατευουμε την μαγια με το αλευρι και το αλατι.
Ριχνουμε ολο το νερο μονομιας και το ανακατευουμε με μια σπατουλα η χερι, να παει παντου, να μην μεινη καθολου αλευρι αβρεχτο.
Η τελικη ζυμη θα πρεπει να ειναι, λιγο πιο υγρη απο την κανονικη και κολλωδης αλλα οχι σουπα. Αν σας βγει νερουλη, προσθετετε λιγο αλευρι με μεγαλη προσοχη.
Σκεπαζουμε το μπολ με μεμβρανη να ξεκουραστει για μια ωρα. Η ζυμη θα διπλασιασθει σε ογκο.
Βαλτε το μπολ στο ψυγειο για 8-15 ωρες και ξεχαστε το.
Οταν θα ειστε ετοιμοι να ψησετε, προθερμενετε το φουρνο στους 200 βαθμους και βαλτε στο ταψι αντικολλητικο χαρτι κουζινας.
Βαλτε αλευρι στον παγκο και πεταξτε την ζυμη.
Δωστε της σχημα στρογγυλο και αφηστε να φουσκωσει για 40 λεπτα .
Ψηνουμε για 1 ωρα και 15 λεπτα.
Η κορα θα πρεπει να εχει βαθυ καραμελενιο χρωμα και να ειναι σκληρη.
Κοψτε το ψωμι οταν κρυωσει γιατι ζεστο, μεσα θα ειναι λασπωδεις.
Την συνταγη μπορειται να την δειτε αναλυτικα στο You Tube-Making No Knead bread !!!!!!!!

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα