Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαLOST στην Αμμουλιανή...παραδεισένιο νησάκι... πρόκληση!

LOST στην Αμμουλιανή…παραδεισένιο νησάκι… πρόκληση!

- Advertisement -

ΘΑΛΑΣΣΑΦΥΣΗΗΡΕΜΙΑΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ σ’ ένα νησί μόλις 4,5 τ. xιλιομ. με πανέμορφες παραλίες όπως Αλυκές, Άγ. Γεώργιος, Νησάκια, Μεγάλη Άμμος, Καραγάτσι, Φάκα, Τσάσκα και πολλά ακόμα λιμανάκια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη θάλασσα.

 

Μια θάλασσα πεντακάθαρη, γεμάτη ψάρια περιμένει αυτούς που έχουν χόμπι το ψάρεμα. Ένας βυθός με μεγάλη ποικιλία υποθαλάσσιας ζωής, πρόκληση για εκείνους που ασχολούνται με το υποβρύχιο ψάρεμα και τις καταδύσεις.

Λόφοι και μικρές κοιλάδες εναλλάσσονται στην επιφάνεια του νησιού, που είναι κατάφυτο από ελιές και χαμηλή βλάστηση. Οι ακτές παρουσιάζουν εναλλαγές σχηματίζοντας κολπίσκους με υπέροχες αμμουδιές.

Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της κεντρικής Μακεδονίας με μόνιμο πληθυσμό (600 κάτοικοι). Βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους. Από τη θεσσαλονίκη απέχει 130 χιλιόμετρα και συνδέεται με φέριμποτ με την απέναντι ακτή Τρυπητή (Αμμουλιανή – Τρυπητή 2 ναυτικά μίλια). Τα δρομολόγια των πλοίων είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και CAMPING μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των τουριστών στον τομέα της διαμονής.

ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΝΑΙΤ-ΚΛΑΜΠ, SUPER-MARKETS, ΛΑΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, είναι έτοιμα να προσφέρουν το καλύτερο στον πελάτη με τη γνωστή νησιώτικη φιλοξενία.

Έως το 1925 το νησί ήταν μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, όπου και έμεναν 2-3 καλόγεροι που διαχειρίζονταν την κτηματική περιουσία και είχαν ως βοηθούς περίπου 20 εργάτες από την γύρω περιοχή. Αυτοί ασχολούνταν με την καλλιέργεια χωραφιών, τη βοσκή ζώων και το μάζεμα των ελιών. Αρχές του 1925 το νησί παραχωρείται σε πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα από νησιά της Προποντίδος (Γαλλιμή – Πασαλιμάνι -Σκουπιά).

Προερχόμενοι από τις περιοχές αυτές που γειτόνευαν με την Κωνσταντινούπολη έφεραν μαζί τους τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα τους. Έχοντας την γνώση της θάλασσας ασχολήθηκαν κυρίως με την αλιεία και κατάφεραν σε λίγα χρόνια να ξεχωρίσουν στον τομέα αυτό.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα