Η συνταγη αυτη, η οποια ειναι πεντανοστιμη, προηλθε απο μια αλλη εκ παραδρομης, διοτι γεννηθηκε απο την Ροζα την γκαρσονα, που δουλευε σ’ενα ταβερνειο β’ κατηγοριας, που γυρω γυρω ειχε πολλα γιαπι.
Τα μεσημερια ερχοταν οι οικοδομοι να φανε, και η Ροζα τους εκανε συνηθως ομελετα που ηταν η σπεσιαλιτε της.
Δηλαδη κτυπουσε 2 αυγα και τ’αριχνε στο σαγανακι και οταν ηταν ετοιμη την σερβιριζε στους πελατες.
Ποτε ομως ηταν ετοιμη η ομελετα;
Οι καυμενοι πελατες περιμεναν με τις ωρες να σερβιρισθουν, καθως η Ροζα, χαριεντιζοταν μ’ενα γκαρσονι που δουλευε στο μαγαζι. Και οταν οι πελατες διαμαρτυρονταν και ρωτουσαν ποτε θα ερθει η σπεσιαλιτε; Αυτη απαντουσε με χαρη και πουτανια <<καλομελετα και ερχεται>>.
Με τον χρονο οι ερωτικες περιπτυξεις γινοταν πιο μεγαλες, γι’αυτο και η Ροζα αναγκαστηκε να εφευρει ενα καινουριο φαγητο, γιατι οι πελατες αρχισαν να φευγουν και να πηγαινουν στο γωνιακο σουβλατζιδικο.
Η καινουρια σπεσιαλιτε της που την εδινε χρονο για τον ερωτα της, ονομασθηκε <<η μακαροναδα της τεμπελας>>.
Η πατριδα του μακαρονιου ειναι η Ιταλια.
Αυτο το ξερουμε πολυ καλα και απο την Ιστορια, τοτε που φωναζαμε τους Ιταλους το ’40 <<παλιομακαροναδες>>.
Το μακαρονι ειναι ενα φαγητο απο αγνο σιταρι μεταλλαγμενο. Σερβιρεται με μπεικον, κρεμα γαλακτος, μανιταρια, σαλτσες, κρεασ, ψαρικα και γενικα με πολυ ελαφρια υλικα.
Δεν παχαινουν καθολου και αυτο το βλεπουμε και στους παλαιστες του <<σουμο>>, που φορανε τα στρινγκ, που ειναι η βασικη διατροφη τους.
Η συνταγη της τεμπελας, ειναι η εξης:
Μεσα σ’ενα πυρεξ βαζουμε
1 λιτρο γαλα
1 λιτρο νερο
1/2 φετα η διαφορα αλλα τυρια
4 αυγα χτυπημενα
1/2 πενες
αλατι πιπερι
Ολα τα υλικα μεσα στο ταψι η πυρεξ και τα ψηνουμε 1 ωρα . Θα σας μεινει αρκετος χρονος για…ξερετε εσεις…….
.
- Advertisement -
Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.