Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤα κειμενα της ΜαίρηςΓιγαντες στον φουρνο απο την Μαιρη 02/12/2009

Γιγαντες στον φουρνο απο την Μαιρη 02/12/2009

Ο Βασιλειος Κωστετσος, αυτη η μεγαλη φιρμα της Ωτ κουτυρ υψηλης ραπτικης θυμωσε [ας πιει ξυδι], και ζηταει απο τους δημοσιογραφους, πτυχια για να δωσει συνεντευξη πλεον. Νευριασε, διοτι τον ρωτησαν οι δημοσιογραφοι, αν μαλωσε με την Τζουλια, η οποια αλλαξε μοδιστρο [δεν τον θελει αυτον μωρε, με το ζορι πια;] Συνοδευε βεβαιατο αλλο νουμερο την κουνελομαννα Σασα Μπαστα. Ο ιδιος φορουσε ενα σακακι κοκκινο σατεν, με μια μαυρη φασα, και ηταν κατι αναμεσα στο <<καλως, μας ηρθες παλι τρελλο μας καρναβαλι- και ο Αγιος Βασιλης ερχεται απο την Καισαρεια>>. Αγριεψε λοιπον ο Κωστετσος και ξερετε πως ειναι οι αντρες οταν αγριευουν ε; Πω!πω!πω! Δεν φταιει κανεις ομως, εσεις οι δημοσιογραφοι φταιτε που του δωσατε αερα-πατερα και αξια. Αν ημουν εγω θα τον τακτοποιουσα καλα. Το βιογραφικο μου θες; Παρτο: Οταν γεννηθηκα ηταν Μ.Παρασκευη και 3 του Απριλη και ευδοκιμησα σε δροσερα μερη, σε θερμοκρασια δωματιου. Ε ιμαι μια χαρισματικη προσωπικοτητα με ABS, διπλο αεροσακο, αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων και κινηση στους 4 τροχους. Μικρη ηθελα να γινω γιατρος. Εξεταζα ολα τα παιδια της γειτονιας, αλλα μετα απο ενα βρωμοξυλο που εφαγα, γιατι εβαλα λαθος δακτυλο, σε λαθος μερος, σκεφθηκα ανθρωπιστικα και ειπα δεν βαριεσαι, ενας γιατρος λιγοτερος. Επαιζα παρα πολυ στις αλανες, και καθε μεσημερι πηγαινα στα καστρα, γιατι απο μικρη ειχα το μικροβιο της γυμναστικης. Απεναντι απο το σπιτι μας, στο στενο της Νικηφορου Φωκα, υπηρχε ενα μπορντελο πολυτελειας [παντα ειχα υψηλο λαιφ σταιλ], και οταν εβγαινε η τσατσα να μας φωναξει ποιος θα παει να παρει τσιγαρα για την <<κυρια>>, εγω ετρεχα πιο μπροστα απ’ολους γιατι με εδιναν το μεγαλυτερο μπουρμπουαρ. Για τον λογο αυτο και για την φιλανθρωπικη μου δραση και σταση, η ενωση ιδιοκτητων των οικων ανοχης Θεσσαλονικης και η οδος Φυλης Αθηνων με τιμησαν με αριστειο. Προτειναν μαλιστα προτομη μου να υπαρχει στην Λωριδα της Γαζας, του Χανζαπλαστ, και στο Λεβερκουζεν λιγο εξω απο τον σταθμο. Επισης ολη η γειτονια με εκμεταλευοταν και μ’εστελνε σε διαφορες δουλειες. Πηγαινα στον μαναβη, τον χασαπη, τον μπακαλη χοροπηδωντας και ελεγα δυνατα: Τυρι, τυρι, ρυζι, καφε, Μεταξα, Μπαρμπαγιαννη κανατα, βαλε στον κωλο τα λεφτα!! Ο ταν τελειωνα το λυκειο, τις δυο τελευταιες ταξεις, πηγαινα σε πριβε κολλεγιο. Στο ιδιο κολλεγιο μ’εμενα πηγαιναν πολλοι επωνυμοι οπως ο Καρολος της Αγγλιας, ο Καρολος Φιξ, ο Καρολος Παπουλιας, ο Καρουλιας. Στην συνεχεια επαγγελματικα, ειχα βλεψεις να γινω εισαγωγεας μεγαλη της Λουι Βιττον, αλλα τελικα εγινα αποκλειστικη αντιπροσωπος προφυλακτικων με γευση βερικοκου. Και αυτο γιατι η Θεια μου η Ζωη, με ειχε πει μια ιστορια, πως οταν ηταν νιοπαντροι με μικρα παιδια, κοιμοταν ολοι στο ιδιο δωματιο. Και περιμεναν να κοιμηθουν τα παιδια για να συνευρεθουν. Και τοτε μες την ησυχια, ο θειος μου ο Γιαννης σφυριζε και πηγαινε η θεια μου κοντα του. Οταν ομως ειχες ερωτικη διαθεση εσυ θεια; Τοτε με απαντησε πως ρωτουσε: Μηπως σφυριξες Γιαννη’μ; Τις ελευθερες ωρες μου μ’αρεσει να γραφω, να ζωγραφιζω σαν τον Μπομπ στην ΕΤ3, να παιζω τεννις, γκολφ, τοξοβολια, μπιριμπα, ξυστο, λοττο, τζοκερ, παμε στοιχημα, και εν γενει οτι εχει σχεση με τον αθλητισμο. Μ’αρεσει η μαγειρικη και ψαχνω ν’ανακαλυψω την <<ομελετα χωρις αυγα>>, και να γραψω την συγκλονιστικη συνταγη <<καλλιο αυγα παρα πουρε>>. Καλλιεργω βιολογικα προιοντα χωρις διοξινες, ανθρακουχα και σοκολατουχα προιοντα της μαννας γης και της θειας τους ο κωλος. Τωρα γραφω συνταγες μαγειρικης, δοκιμια μεταφυσικης καθως τελευταια και την διαθηκη μου, και οσοι την διαβασουν θα παθουν οτι επαθε ο γυιος του Παπαμιχαηλ!! Μια συνταγη που παραθετω, ειναι γιγαντες με λουκανικο και την ειχαν εφευρει οι τρεις μεγαλες ηρωιδες της Γαλλικης επαναστασης: Η Καρ-Μανιωλ, η Γκυ-Λωτιν και η Λε-Μητωμ….Βραζουμε τους γιγαντες, για τουλαχιστον 1 ωρα [η τους αφηνουμε ολη νυχτα σε νερο με σοδα]. Σωταρουμε σε 1/2 φλυτζανι λαδι, 4-5 λουκανικα κομμενα σε ροδελες, μιση πιπερια καυτερη ψιλοκομμενη και 1 ματσακι φρεσκο κρεμμυδακι. Ριχνουμε αλατι, πιπερι, σκονη μουσταρδας και στο τελος προσθετουμε ροδελες απο 4-5 κομματια καροτου. Σ’ενα βαθυ ταψι ανακατευουμε ολα τα υλικα, μαζι με τον χυμο απο 1/2 κιλο ντοματας και 1/2 μπουκαλι κρασι λευκο. Πασπαλιζουμε απο πανω ψιλοκομμενο μαιντανο, προσθετουμε λιγο ζεστο νερο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο. Θα γινει Αλο Ζε Φαν Ντε Λα Πατρι!!!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα