Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΠρωτότυπη συναυλία αύριο στην πλατεία Αριστοτέλους

Πρωτότυπη συναυλία αύριο στην πλατεία Αριστοτέλους

Μία ιδιαίτερη συναυλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς την ανερχόμενη τραγουδίστρια Αναστασία θα συνοδεύει η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία Αλεξάνδρα Κερλίδου, η οποία θα παίξει μουσική με τα μάτια μέσω του λογισμικού Eyeharp του Ζαχαρία Βαμβακούση.

Ο λόγος για μια συναυλία που διοργανώνεται από το EyeHarp, τον Palmos 96.5, και την DUST+CREAM με στόχο να αποδείξει ότι η δύναμη της μουσικής μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Με βάση την σχετική ανακοίνωση, «οι δύο ταλαντούχες καλλιτέχνιδες θα χαρίσουν μαγικές στιγμές με φόντο το πιο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο τοπίο της πόλης αποδεικνύοντας πως η μουσική έχει τη δύναμη να καταρρίπτει τις προκαταλήψεις και πως τα θαύματα είναι εύκολο να συμβούν, αρκεί να δώσουμε σε όλους τους ανθρώπους τον κατάλληλη τρόπο να εκφραστούν».

Πριν από την εκδήλωση η πρέσβειρα του EyeHarp στην Ελλάδα, Δρ.Μαρία Βαρσαμά, θα παρουσιάσει στο κοινό το εν λόγω λογισμικό και θα μιλήσει για την πρόσφατη εισαγωγή του EyeHarp στην Δημόσια Εκπαίδευση και πως αυτό κατάφερε να αλλάξει την ζωή δεκάδων παιδιών με αναπηρία. Το Eyeharp,παρέχει την  δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους με κινητική αδυναμία να εκφραστούν μέσα από μελωδίες μόνο με την κίνηση των ματιών τους. Πρόκειται σε ένα ψηφιακό μουσικό όργανο που ελέγχεται από το βλέμμα ή το κεφάλι και αποτελεί παγκόσμια καινοτομία που εφηύρε ο Έλληνας επιστήμονας Δρ. Ζαχαρίας Βαμβακούσης. Οι μουσικοί του Eyeharp χρειάζεται μόνο να εγκαταστήσουν το λογισμικό και να το χρησιμοποιήσουν με το Eyetracker τους, δηλαδή μια ειδική κάμερα που παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών. Επιτρέπει στα άτομα με αναπηρίες να μαθαίνουν και να παίζουν μουσική χωρίς εμπόδια. Σχεδιασμένο με γνώμονα τη μουσικότητα, το EyeHarp προσφέρει τις ίδιες εκφραστικές δυνατότητες με τα συμβατικά μουσικά όργανα. Με αυτά τα δύο πράγματα, οι μουσικοί μπορούν να παίξουν όμορφες μελωδίες απλά κοιτάζοντας τις νότες στην οθόνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αλεξάνδρα Κερλίδου είναι η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου που που πέτυχε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα παίζοντας μουσική με την κίνηση μόνο των ματιών της χάρη στην τεχνολογία του EyeHarp.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα