Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΦθιώτιδα: Γέμισαν λύκους τα χωριά

Φθιώτιδα: Γέμισαν λύκους τα χωριά

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι σε χωριά της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας εξαιτίας του συχνού πλέον φαινομένου της “καθόδου των λύκων” σε αυτά.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στο Κυριακοχώρι της Δυτικής Φθιώτιδας βλέπουν έναν λύκο να επισκέπτεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα την πλατεία πλατεία του χωριού, ενώ και στο χωριό Ανάβρα Μαγνησίας οι κάτοικοι ακούν σχεδόν κάθε βράδυ τις κραυγές ων άγριων ζώων. Με κατοίκους και άλλων χωριών στην γειτονική Ευρυτανία και τα Άγραφα να περιγράφουν παρόμοια περιστατικά. Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για αγέλες λύκων, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες τους για τα βοοειδή ελευθέρας βοσκής.

Τέλος άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ολόκληρη η περιοχή της Φθιώτιδας βρίσκεται κάτω από τον 39ο παράλληλο στον οποίο επιβάλλεται η απόλυτη προστασία του λύκου ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια τελούσε υπό εξαφάνιση.

Χαρακτηριστικά είναι και όσα περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Παναγιώτης Στεφάνου “δεν υπάρχουν ειδικά στοιχεία πληθυσμού για την περιοχή της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας, καθώς υπάρχει μετακίνηση ατόμων από περιοχή σε περιοχή” καθώς και “Το ότι ορισμένοι κάτοικοι σε ορεινά χωριά βλέπουν πιο συχνά λύκο κοντά στα χωριά τους, δεν σημαίνει ότι έχουμε υπερπληθυσμό. Άλλωστε σε επίπεδο χώρας είναι από 700 έως 1.000 άτομα λύκου”.

 

Πηγή:pierianews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα