Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣέρρες: «Ξηλώνουν» αντλιοστάσια για τον χαλκό και ολόκληρα χωριά μένουν χωρίς νερό

Σέρρες: «Ξηλώνουν» αντλιοστάσια για τον χαλκό και ολόκληρα χωριά μένουν χωρίς νερό

- Advertisement -

Στο στόχαστρο έχουν βάλει τις τελευταίες ημέρες οι «κυνηγοί» χαλκού τους μετασχηματιστές των αντλιοστασίων και των γεωτρήσεων στην Π.Ε. Σερρών αφήνοντας χωριά χωρίς νερό για πολλές ώρες.

Το μεσημέρι Τρίτης σύμφωνα με το infonews24.gr,  άγνωστοι «χτύπησαν» γεώτρηση στην Τ.Κ. Χριστός και αφαίρεσαν από τον μετασχηματιστή τον χαλκό. Η ζημιά όμως που προκάλεσαν είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί το υπόγειο μοτέρ της γεώτρησης και το χωριό να μείνει χωρίς νερό για αρκετές ώρες.

Μέχρι αργά το βράδυ, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Σερρών κατέβαλε προσπάθειες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για να επανέλθει και πάλι η υδροδότηση στο χωριό. Στην Τοπική Κοινότητα Χριστός είναι η τέταρτη φορά που σημειώνεται κάτι τέτοιο.

«Το προσωπικό της ΔΕΥΑΣ συνεχίζει αυτή την ώρα τις δύσκολες εργασίες αποκατάστασης της γεώτρησης στο Χριστός, λόγω της κλοπής μετασχηματιστή ρεύματος κατά τις μεσημεριανές ώρες και την επακόλουθη καταστροφή του μοτέρ υπογείως. Στην επόμενη ώρα η υδροδότηση στο Χριστός θα έχει αποκατασταθεί, με χρήση ηλεκτρογεννήτριας μέχρι την οριστική αποκατάσταση αύριο από τον ΔΕΔΔΗΕ» ανέφερε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Το βράδυ της Δευτέρας 21 Μαρτίου, οι «ποντικοί» αυτή τη φορά έδρασαν στον Λιθόποτο. Άγνωστοι ξήλωσαν μετασχηματιστή. Σύμφωνα, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηράκλειας το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο και στο παρελθόν είχε καταστραφεί από αγνώστους. «Κατέβασαν τον μετασχηματιστή πήραν τον χαλκό και εξαφανίστηκαν. Η ζημιά που προκάλεσαν είχε ως αποτέλεσμα ο Λιθότοπος να μείνει χωρίς νερό και την ταλαιπωρία των κατοίκων να είναι μεγάλη» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηράκλειας, Δημήτρης Τζήκας.

Στις 15 Φεβρουαρίου άγνωστοι είχαν ξηλώσει και κατέστρεψαν μετασχηματιστή στην τοπική κοινότητα Βαμβακοφύτου, του Δήμου Σιντικής και συγκεκριμένα στο δρόμο προς το εξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής. «Ήταν ένα αντλιοστάσιο που το βάζαμε κατά καιρούς μπρος για να γεμίζουμε τις ποτίστρες για τους κτηνοτρόφους, τους καλοκαιρινούς μήνες» είχε αναφέρει στο Infonews24.gr, ο πρόεδρος του χωρίου Πασχάλης Βισέρης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα