Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟ ΤΙΤΑΝ συμβάλλει στην απαραίτητη αναβάθμιση των πέντε εμβολιαστικών κέντρων που θα...

Ο ΤΙΤΑΝ συμβάλλει στην απαραίτητη αναβάθμιση των πέντε εμβολιαστικών κέντρων που θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά με δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Στην ανάγκη για άμεση προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των πέντε εμβολιαστικών κέντρων που θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά ανταποκρίθηκε το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά και στα Περιφερειακά Ιατρεία Δρυμού και Ασσήρου.

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 ο Διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, Κώστας Νικολάου και ο Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανέστης Σελεγγίδης, παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Λαγκαδά κ. Αναστάσιο Δρόντσο και στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Άγγελο Βικελούδα πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αντίστοιχο αριθμό εκτυπωτών, απαραίτητα εργαλεία για την ορθή διεκπεραίωση των εμβολιασμών.

Με την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται τεχνικά το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά το οποίο έχει αυξημένες αρμοδιότητες, καθώς λειτουργεί ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας, παρέχοντας υπηρεσίες προς τους κατοίκους του Λαγκαδά και της ευρύτερης περιοχής μέσω των έντεκα Περιφερειακών Ιατρείων του (Δρυμού, Λητής, Μελισσοχωρίου, Ασσήρου, Λαγυνών, Φιλύρου κ.ά.).

Οι δράσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία από την αρχή της πανδημίας

Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία και οι εργαζόμενοί του αναλαμβάνουν δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να ανταποκριθούν στις πολλές και επείγουσες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, με τομείς εντατικότερης δραστηριοποίησης τον υγειονομικό, την ψηφιακή επικοινωνία και τη στήριξη των πλέον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Απαραίτητος υγειονομικός εξοπλισμός έχει προσφερθεί σε Κοινωνικές και Υγειονομικές δομές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Στέγη Φροντίδας Ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου», καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Ειδική συσκευή για την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών σε ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ δόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Για τις αυξημένες ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, υπολογιστές και ηλεκτρονικός εξοπλισμός δόθηκαν σε σχολεία των Δήμων Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, και Αμπελοκήπων.

Η στήριξη στις ευπαθείς ομάδες εκφράστηκε με τη μορφή μιας «ομπρέλας» προστασίας, που αφορούσε κυρίως στην προσφορά τροφίμων μέσω των συσσιτίων που οργάνωσαν οι Ιεροί Ναοί Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, Ιωακείμ & Άννης, Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.

Αλλά και οι εργαζόμενοι συνέβαλλαν στις αυξημένες ανάγκες για αίμα, διοργανώνοντας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Παύλου εθελοντικές αιμοδοσίες, από τις οποίες συγκεντρώθηκαν 198 μονάδες αίμα για τις μόνιμες και έκτακτες ανάγκες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στις αιμοδοσίες συμμετείχαν επίσης μέλη των οικογενειών των εργαζομένων, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής, η ομάδα καλαθοσφαίρισης της Ν. Ευκαρπίας και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ)

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα