Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚουφάλια: Συνάντηση του δημάρχου Χαλκηδόνος με τον επικεφαλής του Πρωθυπουργικού γραφείου

Κουφάλια: Συνάντηση του δημάρχου Χαλκηδόνος με τον επικεφαλής του Πρωθυπουργικού γραφείου

Τα Κουφάλια, έδρα του δήμου Χαλκηδόνος επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, κ. Μιχάλης Μπεκίρης συνοδευόμενος από τον συντονιστή, κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα του δήμου, με τον κ. Αναγνωστόπουλο να τους ενημερώνει και ξεναγεί στους χώρους του Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων, τους Μακεδονικούς Τάφους και την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης εργασίας στο δημαρχείο, παρουσία και των αντιδημάρχων Γ. Παπαχρηστούδη και Δ. Διαμαντή ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου της Νέας Μεσημβρίας, την ανάδειξη της παραποτάμιας ζώνης του Αξιού ποταμού και τη δυνατότητα εξεύρεσης σχετικού χρηματοδοτικού προγράμματος, την παραμονή του Ειρηνοδεικείου στα Κουφάλια, την ένταξη στο δίκτυο του Προαστιακού των περιοχών του Αγίου Αθανασίου, της Γέφυρας και της Νέας Αγχιάλου και τη δημιουργία Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στα Κουφάλια.

Κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων της Γέφυρας ο δήμαρχος Χαλκηδόνας ενημέρωσε τον κ. Μπεκίρη για την προσπάθεια του δήμου για την περαιτέρω αναβάθμιση και αξιοποίηση αυτού του ιστορικού χώρου, επισημαίνοντας ότι πρόθεση του είναι η αξιοποίηση των κτιρίων, που υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο, όπου αυτό στεγάζεται που μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί, με στόχο τη δημιουργία ενός πολυχώρου εκδηλώσεων στο χώρο του μουσείου. Παράλληλα ανέφερε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη και να προταθεί σε σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου.

Κατόπιν επισκέφτηκαν τον χώρο των Μακεδονικών Τάφων του Αγίου Αθανασίου όπου ξεναγήθηκαν στον χώρο. Παρουσία της αντιδημάρχου, Μ. Κωστοπούλου και του δημοτικού συμβούλου Αλ. Χατζόπουλου, ο κ. Μπεκίρης ενημερώθηκε για την αποπεράτωση της αποκατάστασης του τύμβου του και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και για το αίτημα του δήμου για την αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου, πλησίον του ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου.

Τέλος παρουσία του προέδρου της κοινότητας Νέας Μεσήμβριας, κ. Ι. Χαριτίδη οι κ.κ. Μπεκίρης και Παπαγεωργίου ξεναγήθηκαν στην περιοχή των αμπελώνων της Νέας Μεσημβρίας όπου επίκειται η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου, ενός σημαντικού, όπως χαρακτήρισε και ο ίδιος, έργου το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Υποδομών η δημοπράτηση του έργου αναμένεται στα τέλη Μαϊου. Αμέσως μετά επισκέφτηκαν γνωστό οινοποιείο της περιοχής, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και δοκίμασαν τα κρασιά αλλά και τη διάσημη ρετσίνα που παράγουν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα