Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚαπραβέλος: Πάμε για «τραγωδία των ανεμβολίαστων» - Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ

Καπραβέλος: Πάμε για «τραγωδία των ανεμβολίαστων» – Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ

Υπέρ των περισσότερων ελευθεριών για τους εμβολιασμένους πολίτες, τάχθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Τόνισε ότι δεν πρόκειται για προνόμιο ή τιμωρία αλλά για «αποκατάσταση της πραγματικότητας». Εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι που είναι προστατευμένοι έναντι του ιού πρέπει να ζουν φυσιολογικά και να μην περιορίζονται οι ελευθερίες τους και οι ανεμβολίαστοι να προστατεύονται επαρκώς για να μην καταλήγουν στη ΜΕΘ και «να συναντούν τον δημιουργό τους πρόωρα».

Ειδικότερα ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι σειρά μέτρων που εφαρμόζονται περιέχουν αντιφάσεις και οριζόντια μέτρα πρέπει να πάψουν να ισχύουν γιατί είναι άδικα αλλά και δεν έχουν κανένα νόημα.

«Πχ το Σάββατο το βράδυ στα ρεστοράν της Θεσσαλονίκης, που σε κλειστούς χώρους ήταν μόνο εμβολιασμένοι, δεν κατάλαβα γιατί ‘’πυροβολήθηκε’’ και ο εμβολιασμένος πιανίστας και σταμάτησε να παίζει. Δεν θα άλλαζε τίποτα αν αυτός ο άνθρωπος μέχρι 1.00 πμ έπαιζε σε αυτό το περιβάλλον από υγειονομικής άποψης», είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Πρόσθεσε ότι «πολύ δικαίως» o dj ρωτά γιατί ενώ είναι εμβολιασμένος να μην παίζει μουσική σε μαγαζί μόνο για εμβολιασμένους και αντίστοιχα οι πελάτες να αναρωτιούνται γιατί να μην ακούν μουσική.

Σχετικά με τις παρελάσεις ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν με τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην πληγωθεί το πατριωτικό και θρησκευτικό συναισθημα των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την τέλεση των παρελάσεων με θεατές καθώς η πίεση όπως είπε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα είναι ασφυκτική και αν δεν σταματήσει η διασπορά προβλέπει «μια τεράστια υγειονομική κρίση, μια τραγωδία των ανεμβολίαστων».

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο τα κρεβάτια εντατικής είναι γεμάτα 100%. Οκτώ ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και ψάχνουν κρεβάτι εντατικής. Εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια να μετακινηθούν περιστατικά σε άλλες πόλεις. Ο κ. Καπραβέλος τάχθηκε επίσης υπέρ ενός σαφή διαχωρισμού μεταξύ των εμβολιασμένων και του περιορισμού της κινητικότητας των ανεμβολίστων προκειμένου «να προφυλάξουμε τους ίδιους και το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα