Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς εκμπέμπει ξανά SOS - Κινητοποίηση στις 2...

Η παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς εκμπέμπει ξανά SOS – Κινητοποίηση στις 2 Δεκέμβρη

Κινητοποίηση – Εικαστική διαμαρτυρία διοργανώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών της Καλαμαριάς, με τίτλο: «Ενώνουμε τις φωνές μας – Δημιουργούμε για το Πράσινο», στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Θ. Σοφούλη και Ναυαρίνου, το Σάββατο 2 Δεκέμβρη στις  11 το πρωί, ενάντια στα σχέδια για δόμηση στην παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, η Ενωση ζητά να φύγουν τώρα τα μηχανήματα και οι μπουλντόζες, υπενθυμίζοντας ότι  στις 19 Δεκέμβρη του 2022 τοποθετήθηκαν λαμαρίνες και πινακίδες εργοταξίου, στις 17 Ιουλίου του 2023 ταμπέλα οικοδόμησης και στις 27 Νοεμβρίου 2023 μπήκαν στο οικόπεδο οι μπουλντόζες, αγνοώντας για μία ακόμη φορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/03/2023 που ζητά την άμεση ανάκληση των δύο οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι και την άμεση εύρεση πόρων, με σκοπό την απαλλοτρίωση των δύο οικοπέδων.

Η Ενωση σημειώνει ότι «για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσες αποφάσεις και αν λάβουν στο Δημοτικό Συμβούλιο θα μένουν στα χαρτιά, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από τις εκάστοτε διοικήσεις να υλοποιηθούν. Αναγνωρίζουμε, επίσης, ευθύνες σε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση με αιτήματα τύπου «ήπιας δόμησης» που «ήπια» αποδέχονταν την τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς.

Μόνο η δική μας πίεση, επιμονή και διεκδίκηση μπορεί να κάνει πράξη αποφάσεις που αναγκάζονται να παίρνουν όταν αισθάνονται τη δύναμη μας». 

Η Ενωση για το οικόπεδο στην οδό Σοφούλη, διεκδικεί:

  • την άμεση ανάκληση των οικοδομικών τους αδειών και την έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης τους
  • την απομάκρυνση των λαμαρινών
  • να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες ανάπλασης της περιοχής
  • να γίνουν χώροι πρασίνου με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποδοθούν στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Καλεί τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, κάθε γονιό, τους εκπαιδευτικούς των γύρω σχολείων αλλά και όλης της Καλαμαριάς να συμμετέχουν με τα παιδιά ώστε να εκφραστούν μέσα από τις ζωγραφιές τους, να συμμετέχουν με δικές τους ιδέες και δράσεις στην κινητοποίηση – εικαστική διαμαρτυρία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα