Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ κακοδιαχείριση πίσω απο έναν θρύλο - Τι απέγινε η μεγάλη περιουσία...

Η κακοδιαχείριση πίσω απο έναν θρύλο – Τι απέγινε η μεγάλη περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη;

Η ακίνητη περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν μεγάλη, μεταξύ άλλων φέρεται να είχε αγοράσει και ένα μεγάλο διαμέρισμα στο Παρίσι, το οποίο πωλήθηκε πριν από χρόνια για αρκετά εκατομμύρια.

Τι έγιναν άραγε αυτά τα χρήματα και η κόρη του έφτασε σε σημείο να ζητιανεύει για βοήθεια;

Και εκτός από τα υλικά, υπάρχει και η άϋλη περιουσία του Μίκη, αφού μόνο από τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του, όπως π.χ. με τον “Ζορμπά”, η οικογένεια λογικά θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει όχι μόνο το δικό της μέλλον, αλλά και των απογόνων τους.

Πώς όμως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση; Και τι έχει συμβεί με την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη;

Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει μεγάλες σπατάλες και λάθος διαχείριση στην περιουσία που δημιούργησε ο Θεοδωράκης, με αποτέλεσμα όντως σήμερα, τα μόνα έσοδα για την οικογένειά του, να είναι τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη είχε μιλήσει για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βίωσε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αν και όπως αποκάλυψε, τα οικονομικά της προβλήματα ξεκίνησαν πολλά χρόνια νωρίτερα.

Είμαστε άπραγοι από το καλοκαίρι του 2019, ενώ το καλοκαίρι του 2020 κάναμε 5 συναυλίες, μπορείς να ζήσεις μ’ αυτό; Είμαι ανασφάλιστη, καθώς έχω δώσει του κόσμου τα λεφτά στα ΤΕΒΕ, ΙΚΑ… Πολλά λεφτά και δεν πρόλαβα να μπω στη σύνταξη, όπως έμπαιναν όλοι στα 50. Τώρα είναι να μπω στα 65, αλλά από το 2012 είμαι ανασφάλιστη. Τι να πληρώνω, πώς να το πληρώνω; Παλιά δεν μπορούσα να πάω ούτε στο δημόσιο νοσοκομείο, δεν έχω ούτε ιδιωτική ασφάλιση, θα πάρω μια σύνταξη στα 67, κι ελπίζω μ’ αυτά που έχω δώσει ν’ ανέβει, αλλιώς θα είναι γύρω στα 400 ευρώ. Έχω πληγεί από το ΔΝΤ και μετά, ήταν μεγάλη καταστροφή. Εδώ και δύο χρόνια υπάρχει μια μίζερη κατάσταση είχε πει η ίδια.

Πηγή: Thetoc

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα