Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ “έξυπνη” βρύση μαθητών από τη Θεσσαλονίκη πάει ...Ευρώπη – Ψηφίστε τους

Η “έξυπνη” βρύση μαθητών από τη Θεσσαλονίκη πάει …Ευρώπη – Ψηφίστε τους

Μια έξυπνη βρύση που έφτιαξαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δεν τους έδωσε μόνο την πρώτη θέση στην Ελλάδα αλλά τους στέλνει και στην Ευρώπη όπου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Ταυτόχρονα κέρδισαν και την πρώτη θέση 1η θέση στον Διαδικτυακό Διαγωνισμό Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021 του Junior Achievement Greece, ενώ το έξυπνο σύστημα αυτοματοποίησης για βρύσες εξωτερικών χώρων που δημιούργησαν οι μαθητές αναδείχτηκε από τον Διαγωνισμό Bravo schools 2021 μεταξύ των καλύτερων σχολικών προσεγγίσεων στον Στόχο 6 του OHE στην κατηγορία «Μαθητική Δημιουργία» και έτσι το σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μπορείτε να ψηφίσετε για τους μαθητές εδώ: Vote for us! – flow-on.org

Πως ξεκίνησε η ιδέα

Η ιδέα ξεκίνησε στη διάρκεια της καραντίνας όταν οι μαθητές άρχισαν να σκέφτονται πως όταν επιστρέψουν στα σχολεία ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες μετάδοσης του κορωνοιού ενδεχομένως θα είναι οι βρύσες των σχολείων. Έτσι αποφάσισαν να σχεδιάσουν μια βρύση η οποία θα λειτουργεί χωρίς οι μαθητές να έρχονται σε επαφή μαζί της. Παράλληλα με όραμα κι ένα βιώσιμο μέλλον για όλους, οι μαθητές σχεδίασαν και δημιούργησαν με την αξιοποίηση ρομποτικής τεχνολογίας και την τεχνική της 3D printing ένα εξάρτημα που τοποθετείται σε κάθε τύπο εξωτερικής βρύσης, μετατρέποντάς την σε «έξυπνη» – αυτόματη βρύση που ανοιγοκλείνει αυτόματα με αισθητήρες κίνησης, κλειδώνει όταν δεν χρησιμοποιείται, δεν απαιτεί την επαφή του χρήστη. Έτσι μειώνει την σπατάλη νερού και το κόστος κατανάλωσης, ενώ συμβάλλει στον περιορισμό της διάδοσης μικροβίων. Πρώτη προτεραιότητα της μαθητικής επιχείρησης είναι η εγκατάσταση του συστήματος που δημιούργησε στα σχολεία, σε συνδυασμό με καμπάνια ευαισθητοποίησης για επιστροφή των μαθητών στο νερό της βρύσης. Κατόπιν απευθύνεται σε δημόσιους φορείς και ιδιώτες, για να εγκαταστήσει το σύστημά της σε πάρκα, παιδικές χαρές, γήπεδα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές και μεταποιητικές μονάδες, σταθμούς αυτοκινήτων, πρατήρια βενζίνης, μονοκατοικίες με κήπους, παντού!

Δείτε πως λειτουργεί: (7) FLOW ON – YouTube

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση FlowO κατέκτησε τη 1η θέση στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021 του Junior Achievement Greece και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company of the Year Competition 2021» του Junior Achievement Europe

(7) FLOWON – YouTube

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα