Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΕσείς θα δοκιμάζατε το Gig Tripping στη Σέριφο;

Εσείς θα δοκιμάζατε το Gig Tripping στη Σέριφο;

Δύσκολα θα σκεφτεί κάποιος θα αναζητήσει σέριφος ακτοπλοϊκά έχοντας το gig tripping στο πίσω μέρος του μυαλού του. Συνήθως ακούγοντας κάποιος για gig tripping φέρνει αμέσως στο μυαλό του γήπεδα ολόκληρα κατάμεστα με κοινό, που ανυπομονεί να ακούσει τους αγαπημένους του τραγουδιστές, όπως την Taylor Swift, τους Judas Priest ή τέλος πάντων όποιον προτιμά καθένας. Κι όμως η νέα ταξιδιωτική τάση μπορεί να εφαρμοστεί και στις Κυκλάδες.

 

Τι είναι η νέα τάση στα ταξίδια

 

Ο όρος αρχικά έγινε viral από τους θαυμαστές της Taylor Swift, οι οποίοι κατά την περσινή της περιοδεία την ακολούθησαν στην Ευρώπη. Ο λόγος ήταν οι τιμές των εισιτηρίων. Καθώς οι φαν της διάσημης τραγουδίστριας έβρισκαν ακριβά τα εισιτήρια για τη συναυλία της στην Αμερική ταξίδεψαν στη γηραιά ήπειρο μόνο και μόνο για να την απολαύσουν πληρώνοντας χαμηλότερο αντίτιμο.

 

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να πει κανείς με αυτό, που ακούμε κι εμείς οι Έλληνες ακροατές στις ραδιοφωνικές εκπομπές. Θα έχετε δει ήδη σε πόσες εκπομπές πραγματοποιείται κλήρωση για ταξίδι στο εξωτερικό και σε συναυλία ενός καλλιτέχνη με τα έξοδα καλυμμένα.

 

Τα υπέρ και τα κατά ενός ταξιδιού για συναυλία

 

Το gig tripping προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, από τη δυνατότητα να απολαύσουμε την παράσταση του αγαπημένου μας καλλιτέχνη μέχρι τα φθηνότερα εισιτήρια. Επίσης μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα μέρος, που υπό άλλες συνθήκες δε θα το βλέπαμε. Εδώ κάποιος που αναζητά σέριφος ακτοπλοϊκά με αυτόν τον σκοπό θα βγει κερδισμένος.

 

Το νησί της Σερίφου, αν και είναι πολύ όμορφο και έχει πολλές εμπειρίες να προσφέρει στον ταξιδιώτη, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, ακριβώς επειδή είναι κοντά στην πρωτεύουσα. Πολλές φορές σκεφτόμαστε τους μακρινούς προορισμούς ως δυσκολότερα προσβάσιμους, θεωρώντας ότι έχουμε πάντα την άνεση να επισκεφτούμε όποτε θέλουμε τους κοντινότερους.

 

Ωστόσο η πανδημία ήρθε να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές μας. Σαν αποτέλεσμα όλοι ανακαλύψαμε την αξία των κοντινών προορισμών. Όμορφα μέρη, που σαγηνεύουν με τα εκπληκτικά τοπία, τη γαστρονομική παράδοση, τη συγκλονιστική ιστορία τους και τις ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Gig Tripping και στη Σέριφο!

Από αυτή τη σκοπιά αξίζει να αναζητήσει κάποιος σέριφος ακτοπλοϊκά, όσο προγραμματίζει τις διακοπές του. Στο νησί διοργανώνονται κάθε χρόνο μουσικές παραστάσεις και πλήθος καλλιτεχνών δίνει το παρόν στο νησί. Είτε σας ενθουσιάζουν jazz ακούσματα, έντεχνα ή ροκ είτε είστε φυσιολάτρης, αξίζει να δοκιμάσετε τη νέα τάση σε κοντινό προορισμό. Κι αν σας αρέσει, ίσως ταξιδέψετε και στο εξωτερικό!

 

 

Image by benzoix by Freepik

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα