Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΕπιτροπή Τσιόδρα: Συνεδριάζει πρώτη φορά αύριο για τη δημόσια υγεία

Επιτροπή Τσιόδρα: Συνεδριάζει πρώτη φορά αύριο για τη δημόσια υγεία

Την πρώτη της συνεδρίαση θα έχει αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου η νέα επιτροπή Τσιόδρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας που συστήθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σωτήρης Τσιόδρας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, κάλεσε τα 23 μέλη της Επιτροπής για αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 16:00 το απόγευμα στην πρώτη διαδικτυακή συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν τη λειτουργία των Επιτροπών αλλά και το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία.

Η νέα επιτροπή δεν σχετίζεται με τις ήδη υπάρχουσες για τον κορονοϊό, αλλά θα επιχειρήσει να θέσει νέα μέτρα προστασίας για τη χώρα και τη δημόσια υγείας ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα δημόσιας υγείας που μπορεί να προκύψουν όπως είναι οι πανδημίες.

Άλλωστε με τη δημιουργία της επιτροπής αποσαφηνίστηκε στη σχετική απόφαση ότι: «H Επιτροπή καθίσταται καθολικός διάδοχος από τη συγκρότησή της όλων των λοιπών Επιτροπών Δημόσιας Υγείας, εξαιρουμένης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

Ωστόσο, μετά από εισήγηση/γνώμη της Επιτροπής είναι δυνατόν να συγκροτούνται, με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο υποστήριξης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Επιτροπές με συγκεκριμένο έργο, καθώς και Υποεπιτροπές για ειδικά θεματικά αντικείμενα. Να σημειωθεί ότι στα μέλη της Επιτροπής δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, ότι με την ανακοίνωση της νέας επιτροπής για τη δημόσια υγεία με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα, προκλήθηκε μία μικρή κρίση στην κυβέρνηση, καθώς αρκετοί ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής για τον κορονοϊό θεώρησαν ότι αντικαταστάθηκαν από τη νέα επιτροπή χωρίς μάλιστα να ενημερωθούν επισήμως.

Να υπενθυμιστεί ότι πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση επιδίωκε να τροποποιήσει την επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό, όπως είχε αφήσει να διαρρεύσει. Ωστόσο, μετά τον εκνευρισμό που είχε προκληθεί στους κόλπους των επιστημόνων, φαίνεται ότι άλλαξε τα σχέδιά της.

Άγνωστο παραμένει εάν η νέα επιτροπή Τσιόδρα θα ασχοληθεί τελικώς με θέματα που σχετίζονται με την πανδημία ή θα εστιάσει γενικότερα στη δημιουργία των παραμέτρων προστασίας για τη δημόσια υγεία για ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα