Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕξαρθρώθηκε σπείρα δήθεν γιατρών που "πουλούσαν" έρωτα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Εξαρθρώθηκε σπείρα δήθεν γιατρών που “πουλούσαν” έρωτα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Σπείρα “γιατρών”  που πραγματοποιούσε εμπόριο… έρωτα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Συνολικά οι Αστυνομικές Αρχές ταυτοποίησαν τους εννιά κατηγορούμενους ενώ αναζητούν τους συνεργούς τους. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη απατών με το πρόσχημα της σύναψης ερωτικού δεσμού. Συγκεκριμένα με βάση την αστυνομική έρευνα οι κατηγορούμενοι από τον Οκτώβριο του 2021 οργανώθηκαν στοχεύοντας στην διάπραξη απατών καθώς παρουσιάζονταν μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ως γιατροί εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς, προσεγγίζοντας άτομα με τα οποία σύναπταν ερωτικό δεσμό μέσω μηνυμάτων.

Εν συνεχεία με διάφορα προσχήματα αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους. Μεταξύ άλλων έπειθαν τις γυναίκες θύματα τους ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης τους. Σε διαφορετική εκδοχή προφασίζονταν ότι δήθεν επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές. Με αυτούς τους τρόπους έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά έως και 35.000 ευρώ την φορά. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα ποσά κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών όπου δικαιούχοι είναι οι κατηγορούμενοι ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν  υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Πηγή:in.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα