Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΓιώργος Καραϊβάζ: Έρευνες σε ξενοδοχεία και Airbnb - Στο "μικροσκόπιο" βίντεο ντοκουμέντο...

Γιώργος Καραϊβάζ: Έρευνες σε ξενοδοχεία και Airbnb – Στο “μικροσκόπιο” βίντεο ντοκουμέντο με τους δολοφόνους

Μάχη με τον χρόνο για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, δίνουν οι αστυνομικές Αρχές. Με “όπλο” τις εικόνες ντοκουμέντο των δύο εκτελεστών, που έχουν στα χέρια τους, προσδοκούν ότι θα φτάσουν στα ίχνη τόσο των δολοφόνων όσο και του ηθικού αυτουργού, που εκτιμούν ότι βρίσκεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου για τον αστυνομικό συντάκτη. Τα βίντεο από κυκλώματα ασφαλείας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, δείχνουν τους δύο δράστες να κινούνται με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού, κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με μία σειρά συγκεκριμένων ενεργειών, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών προσδοκά ότι θα φτάσει στα ίχνη του ηθικού αυτουργού αλλά και των δύο εκτελεστών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν έρευνες στα ξενοδοχεία αναζητώντας στοιχεία για τυχόν ενοικιάσεις δωματίων κοντά στην ημερομηνία της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται κυρίως τα ξενοδοχεία στα νότια προάστια, γύρω δηλαδή από την περιοχή όπου διέμενε ο δημοσιογράφος με την οικογένειά του. Παράλληλα, αναζητούν πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη ενοικίαση διαμερισμάτων, καθώς θεωρούν πιθανό το σενάριο οι εκτελεστές να μίσθωσαν για σύντομο χρονικό διάστημα κάποιο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί ερευνούν τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μηχανών, εκτιμώντας ότι οι δράστες ενδέχεται να είχαν νοικιάσει το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν την ημέρα της δολοφονίας. Δηλαδή, οι αξιωματικοί της αστυνομίας που έχουν αναλάβει την έρευνα, θεωρούν πιθανόν η μηχανή, χαμηλού κυβισμού, να μην ήταν κλεμμένη και με παραποιημένη πινακίδα, αλλά νοικιασμένη. Σημειώνεται ότι το μηχανάκι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Στο επίκεντρο των ερευνών, βρίσκονται και οι αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και στα χερσαία σύνορα, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Γιώργο Καραϊβάζ, καθώς το βασικότερο σενάριο που εξετάζουν είναι οι δύο δράστες να ήταν πληρωμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό. Με αυτό το σκεπτικό, ερευνούν και τις αναχωρήσεις μετά το έγκλημα, πιθανολογώντας ότι οι δράστες ίσως κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα.

Η διαδικασία που ακολουθούν οι αξιωματικοί της αστυνομίας, παραπέμπει σε αυτή που είχαν εφαρμόσει και για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Σημειώνεται ότι στην τότε δολοφονία, οι δράστες είχαν επίσης χρησιμοποιήσει σιγαστήρα και ήταν πληρωμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό. Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί βαδίζουν στα ίδια βήματα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, με την προσδοκία να καταφέρουν και αυτή τη φορά να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δολοφόνους.

Την Κυριακή είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνονται τα δύο άτομα πάνω στο μαύρο σκούτερ να πλησιάζουν στο σπίτι του δημοσιογράφου το μεσημέρι της Παρασκευής. Είναι περίπου πέντε λεπτά πριν βάλουν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ο οδηγός της μοτοσικλέτας να φοράει άσπρο κράνος, μαύρο μπουφάν και τζιν παντελόνι. Ο συνεπιβάτης, που φέρεται να ήταν και ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ, φοράει μαύρο σκούφο, μαύρη μάσκα κατά του κορονοϊού, άσπρο μπουφάν, χακί στρατιωτικό παντελόνι και φαίνεται να φοράει γάντια. Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας περίπου 500 μέτρα μακριά από το σπίτι του αστυνομικού συντάκτη, λίγο πριν επιστρέψει στο σπίτι του από το κανάλι όπου εργαζόταν. Από το βίντεο φαίνεται πως οι δράστες δεν τον ακολουθούσαν μέχρι να φτάσει στο σπίτι του ο δημοσιογράφος, είναι άρα είναι πολύ πιθανό το σενάριο να υπάρχει και μια άλλη ομάδα που ακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ μέχρι να φτάσει στο σπίτι του και ενημέρωνε τα άτομα που εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου. Ως εκ τούτου, οι δράστες μάλλον περίμεναν σήμα από κάποιον συνεργό τους ή κάποιο τηλεφώνημα ότι ο στόχος τους έχει φτάσει και έχει παρκάρει έξω από το σπίτι τους.

Εξάλλου, το σκουτεράκι φαίνεται πως έχει έρθει από άλλο σημείο, και όχι από δρόμο από τον οποίο κατέληξε στο σπίτι του ο δημοσιογράφος. Το σπίτι του θύματος είναι σε παράλληλο δρόμο από αυτόν που δείχνει το βίντεο και είναι πιθανό να είχε ακολουθήσει άλλο δρομολόγιο για να φτάσει στο σπίτι.Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μεταξύ των πολλών που έχει στη διάθεσή του το τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ειδικά σώματα της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάζονται το υλικό, προκειμένου να φτιάξουν όσο περισσότερο μπορούν τον σωματότυπο των δραστών, ενώ θα επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν την πινακίδα του σκούτερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούν βίντεο όχι μόνο από την ημέρα της δολοφονίας αλλά και τις προηγούμενες ημέρες (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν), καθώς θεωρείται βέβαιο ότι τον παρακολουθούσαν. Θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι δράστες ήταν στη περιοχή και προσπαθούσαν να μάθουν το πρόγραμμα και το δρομολόγιο του δημοσιογράφου. Στο πλαίσιο αυτό, τα κλιμάκια της Ασφάλειας “σαρώνουν” την περιοχή για να βρουν βίντεο σε ακτίνα ακόμη και 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο της δολοφονίας. Πηγαίνουν κυριολεκτικά πόρτα-πόρτα προσπαθώντας να συλλέξουν όσο περισσότερο υλικό μπορούν από κάμερες κλειστού κυκλώματος. Επίσης, αναζητούν υλικό από κάμερες κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε από το κανάλι μέχρι τον Άλιμο.

 

«Η υπόθεση ίσως κρύβει κάτι πολύ βαρύ»

Υπάρχει οπτικό υλικό 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης όπου φαίνονται οι δύο δράστες, χωρίς βέβαια να είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά τους, αλλά φαίνεται καθαρά το παλιό μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να αφαιρέσουν τη ζωή του Γιώργου Καραϊβάζ τόσο αποτρόπαια, είπε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρ. Αστυνομικών Ν/Α Αττικής. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η υπόθεση ίσως κρύβει κάτι πολύ βαρύ. «Οι δολοφόνοι ήταν επαγγελματίες. Τον βρήκαν οι 10 από τις 13 σφαίρες, ή είναι εκδίκηση ή ήθελαν να του κλείσουν το στόμα. Το ατού μας αυτήν τη στιγμή είναι οι μάρτυρες, αλλά εξετάζουμε υλικό από πολλές μέρες πριν», είπε και πρόσθεσε πως «θα βρούμε τις απαντήσεις».
Όπως είπε, εξετάζεται αν υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, όπως και το κατά πόσο διέφυγαν με το σκούτερ ή το έκρυψαν κάπου εκεί κοντά και διέφυγαν με κάποιο ημιφορτηγό. «Ψάχνουμε το σκούτερ, κάπου εκεί κοντά σε αποθήκη ή γκαράζ ενώ εξετάζουμε υλικό από κάμερες μέρες πριν» είπε και εξήγησε ότι οι δράστες μπορεί να τον παρακολουθούσαν μέρες πριν και να είχαν πάει ξανά στο σημείο, αλλά να μην τους δόθηκε η ευκαιρία να πυροβολήσουν.

«Όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο, είναι μια δύσκολη περίπτωση. Αν δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα είναι συμβόλαιο θανάτου. Η υπόθεση κρύβει κάτι πολύ βαρύ και ίσως έχει «ουρά» από πίσω, θα τη φτάσουμε ως το τέλος» είπε. Επίσης είπε ότι είναι περίεργο γιατί προχώρησαν εκείνη τη στιγμή στην εκτέλεση, ενώ υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. «Αυτό δείχνει ότι κάτι τους πίεζε, πήραν την εντολή να κινηθούν γρήγορα, ήθελαν να κλείσουν γρήγορα το στόμα του Γιώργου, κάτι τους πίεζε χρονικά» είπε.

Τις αναρτήσεις του και τις υποθέσεις που χειριζόταν ερευνούν οι αρχές
Συνεχίζονται οι έρευνες τις αστυνομίας για να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας αναζητούν τo κίνητρο των εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στις υποθέσεις που ερευνούσε τελευταία ο γνωστός δημοσιογράφος, αλλά και στις αναρτήσεις του, καθώς ίσως εκεί κρύβεται η απάντηση για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του. Ο Γιώργος Καραϊβάζ σε αναρτήσεις του στην ιστοσελίδα που αρθρογραφούσε, μιλούσε για σοκαριστικές δολοφονίες, εκτελέσεις, συμβόλαια θανάτου.

Τα τελευταία χρόνια ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είχε κάνει μια σειρά αποκαλύψεων για δολοφονίες που είχαν να κάνουν με το κύκλωμα της νύχτας γεγονός. Οι έμπειροι συνάδελφοί του στρέφουν εκεί τις υποψίες τους για το ποιοι τον ήθελαν νεκρό.

«Δε θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου»

“Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου” είχε γράψει ο Γιώργος Καραϊβάζ την 1η Ιουλίου στο site του.

«Είχα δεχθεί τηλεφωνικά απειλές»

Μόλις δύο ημέρες μετά, στις 3 Ιουλίου, ο γνωστός δημοσιογράφος σε κείμενό του ανέφερε πως δέχτηκε απειλές τηλεφωνικά. «Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του … με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχιζε στην ίδια ανάρτηση λέγοντας τα εξής: «Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην … κουράζονται».

«Έμαθα να ζω με τη μομφή»
Τέσσερις μήνες πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του, στις 10 Δεκεμβρίου, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε γράψει στο site του: «Έκτοτε, έμαθα να ζω με την μομφή. Και ξέρετε κάτι; Δεν με ένοιαζε, ούτε και με νοιάζει. Οι υπογραφές στα κείμενα και οι τίτλοι των εφημερίδων ή των σάιτ, ήταν η καλύτερη απόδειξη πως είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους. Μεγαλύτερη τιμή δεν θα μπορούσα να επιδιώξω».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα