Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΓηροκομείο στα Χανιά: Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες - «Την άφησαν εκεί τρεις ημέρες...

Γηροκομείο στα Χανιά: Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες – «Την άφησαν εκεί τρεις ημέρες μέχρι να πεθάνει»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις σε σχέση με τους θανάτους στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά. Ζητούμενο τόσο της Αστυνομίας όσο και της Δικαιοσύνης είναι να διευκρινιστεί πόσα είναι τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη δομή από το 2009 που λειτουργούσε.

«Νοσηλεύτηκε στο Αγία Σκέπη – Άουσβιτς, σε άθλια κατάσταση, την επισκεπτόμουν και έβλεπα τραγικές εικόνες, δεμένους ανθρώπους, θα καταθέσω και φωτογραφίες», δήλωσε χαρακτηριστικά συγγενής θύματος στον ΣΚΑΙ.

Έξω από το κατώφλι του εισαγγελέα, συγγενής ηλικιωμένης που πέθανε στο γηροκομείο των Χανίων κατήγγειλε πως της άρπαξαν την περιουσία, ενώ η γυναίκα είχε άνοια, καθώς είχε περάσει δύο εγκεφαλικά.

«Έχω έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην ιεραρχία της Κρήτης, μεσολάβησε ώστε η περιουσία της, η οποία ήταν σε αρχική άνοια, και με δύο εγκεφαλικά στο νοσοκομείο, να μεταφερθεί σε μονές και γενικότερα στην εκκλησία της Κρήτης», σημείωσε συγγενής της άτυχης γυναίκας.

Στις καταγγελίες απάντησε ο επίσκοπος Δορυλαίου. «Υπάρχει συμβολαιογράφος, η οποία συνέταξε τη διαθήκη της μέσα στο νοσοκομείο. Η γυναίκα λοιπόν αυτή, την πήρανε 3 ή 4 οικογένειες αν θυμάμαι καλά. Κάθισε από 1 μέχρι 1,5 μήνα, δεν την άντεχαν γιατί ήταν πολύ διεγερτική. Και αυτά που άφησε στην εκκλησία, δεν τα ζητήσαμε εμείς, “θέλουμε να μας τα δώσεις με το έτσι θέλω”. Και όταν είχε σώας τας φρένας, έγραφε στην εκκλησία, έχει γράψει στην ενορία της, είχε γράψει στον παπά του χωριού της, δεν έχει γράψει σε μας», απάντησε ο επίσκοπος.

Κι άλλη ύποπτη μεταβίβαση ακινήτου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι αρχές ερευνούν άλλη μια περίεργη μεταβίβαση ακινήτου. Ηλικιωμένη με άνοια, έμεινε στο γηροκομείο την περίοδο 2013 – 2017. Με ειδικό πληρεξούσιο, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου φέρεται να πούλησε ακίνητο της ηλικιωμένης σε πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος. Ενώ το ακίνητο είχε αντικειμενική αξία 170.000 ευρώ, τελικά πουλήθηκε έναντι 50.000 ευρώ. Τα χρήματα φέρεται να δόθηκαν μετρητά στην ηλικιωμένη που βρισκόταν στη δομή, με άνοια.

Εκταφή ηλικιωμένης
Στον ΣΚΑΙ μίλησε και ο γιος της ηλικιωμένης που πέθανε στην Αγία Σκέπη, για την οποία έγινε εκταφή σορού ώστε να εξακριβώσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της.

«Έπεσε, χτύπησε, είχε αιμορραγία, την τουλουπάνιαξαν στο κεφάλι για να μην χύνεται αίμα. Δεν την έραψαν, δεν έκαναν τίποτα, και την άφησαν εκεί 3 μέρες μέχρι να πεθάνει. Αυτό είναι κατ’ εξακολούθηση φόνος. Καθόταν εκεί μέχρι να τελειώσει», δήλωσε.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διαπιστωθεί ευρήματα κακοποίησης, εκκρεμούν ωστόσο οι ιστολογικές εξετάσεις που θα δώσουν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης.

Φωτογραφίες-σοκ ηλικιωμένης
Το Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας δύο φωτογραφίες που σοκάρουν. Στις δύο εικόνες είναι η ίδια γυναίκα και αντικατοπτρίζεται το πώς μπήκε και πώς ήταν έπειτα από περίπου 11 μήνες διαβίωσης στο εν λόγω γηροκομείο στα Χανιά.

Η κόρη της μίλησε στον σταθμό και υποστήριξε: «Δεν είχε τίποτα, δεν έπαιρνε χάπια, μόνο που και που για την πίεση. Ήταν υγιέστατη, δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και πονούσαν τα πόδια της. Αναγκάστηκα να την πάω εκεί για λίγο καιρό επειδή ήμουν άρρωστη και δεν μπορούσα να τη φροντίσω».

«Μόνη της ζούσε, αλλά έπεσε κι έσπασε τη λεκάνη της γι’ αυτό την πήρα εγώ. Μετά από 3 χρόνια που αρρώστησε, εγώ την πήγα στην “Αγία Σκέπη”. Την είχα κάνει να περπατάει. Είχα πει στην κυρία Γεωργία που ήταν διευθύντρια ότι περπατάει», συμπληρώνει: «Ένα μήνα μετά που πήγα να τη δω της είχαν βάλει καθετήρα. Ποτέ πριν δεν είχε καθετήρα. Ήταν συνεσταλμένη και τη ρωτούσα “περνάς καλά;” μου έλεγε “καλά περνάω” δεν μας έλεγε τίποτα. Μόνο μια φορά εκμυστηρεύτηκε ότι την κλείνουν σε ένα δωμάτιο σκοτεινό και την αφήνουν εκεί μόνη της. Μία φορά πήγαμε να τη δούμε, βρώμαγε γιατί δεν πήγαινε κανένας να την καθαρίσει. Όταν πήγα να παραπονεθώ μου είπε η διευθύνουσα ότι “τίποτα από όσα σας λέει δεν είναι αλήθεια γιατί έχει άνοια”. Η παθολόγος που την παρακολουθούσε, μου είπε ότι δεν έχει άνοια».

Η κόρη της είπε ακόμη ότι βλέποντας τι συνέβαινε, πήρε τη μητέρα της από τον εν λόγω οίκο ευγηρίας στο σπίτι της και τότε διαπίστωσε ότι στον κόκκυγα υπήρχε μια τρύπα που χωρούσε αυγό.

«Είχε τρυπήσει και στα πόδια, αλλά αυτή στον κόκκυγα χωρούσε ένα αυγό. Έφερα γιατρό, χειρουργό, παθολόγο και η παθολόγος μου είπε ότι θα πεθάνει από σηψαιμία και όντως μέσα σε ένα μήνα πέθανε», είπε η κόρη της ηλικιωμένης και πρόσθεσε: «Την κοίταζα και δεν πίστευα ότι είναι η μάνα μου, φαίνονταν κόκκαλα και δέρμα».

«Κάθε φορά που πηγαίναμε της κρατούσαμε τον καφέ της να πιει και κάτι να φάει, την ταΐζαμε εκείνη την ώρα γιατί μας έλεγε “μην μου τα αφήνετε γιατί μου τα παίρνουν”», είπε και πρόσθεσε: «Η ντουλάπα της, τα ρούχα που της είχα πάει εκεί, ήταν άδεια. Παπούτσια το ίδιο. Πήγα και αγόρασα νέα ρούχα, ξαναπάω, την άλλη φορά πάλι άδεια η ντουλάπα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα