Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑποκάλυψη του Seleo.gr: Και δεύτερο κορωνο-πάρτι στο ΑΠΘ-Πως διοργανώνονται (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκάλυψη του Seleo.gr: Και δεύτερο κορωνο-πάρτι στο ΑΠΘ-Πως διοργανώνονται (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι εικόνες το Σαββατοκύριακο από το πάρτι σε προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς παρά τον κίνδυνο που προκαλείται για τη διασπορά του κορωνοϊού συμμετείχαν πάνω από τα 1500 άτομα.

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

Αλλά αυτό το πάρτι δεν ήταν και το μοναδικό. Σήμερα το Seleo.gr φέρνει στο φως άλλο ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στις 09 Οκτωβρίου στο ΑΠΘ υπό άκρα μυστικότητα που μπορεί αυτός να είναι και ένας από τους βασικούς λόγους για την αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη.

Τα πάρτι «έθιμο» του ΑΠΘ

Στο Αριστοτέλειο ήταν έθιμο να γίνονται μεγάλα πάρτι. Συνήθως στο χώρο της φιλοσοφικής ή της πολυτεχνικής σχολής, εδώ και χρόνια, γινόντουσαν πάρτι που ξεκινούσαν στις 12 το βράδυ και τελείωναν το πρωί με εκατοντάδες φοιτητές.

Παρότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις πόλεις το επιδημιολογικό φορτίο των οποίων κρίνεται ανησυχητικό αυτά τα πάρτι συνεχίζονται κανονικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

 Πως διοργανώνονται

Τα πάρτι του ΑΠΘ συνήθως διοργανώνονται από εξωπανεπιστημιακούς και παλιότερα οι ημερομηνίες και οι ώρες διαδίδονταν από στόμα σε στόμα, στην λέσχη και στις παρέες αλλά εδώ και λίγα χρόνια οι ημερομηνίες αναρτώνται  στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Οποιος καταλαβε καταλαβε, διαδωστε το μυστικό με δική σας ευθύνη ?✌️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ανομολόγητα ΑΠΘ (@anomologita.skg) στις

 

Έτσι και έγινε και με το πάρτι στις 09 Οκτωβρίου. Μέσα από την διαδικτυακή ομάδα «Ανομολόγητα ΑΠΘ»  ή  «anomologita.skg, χωρίς να γνωρίζουμε τους διαχειριστές της καθώς παραμένουν ανώνυμοι, μέσα από μία ανάρτηση της όλο νόημα στο instagram καλούσε του φοιτητές να το «κάψουν» σε ένα πάρτι όπως παλιά με techno μουσική και ποτό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Πολυ-techno ΑΠΘ ? #skg #salonika #student #life #telosexetastikis #party @anomologita.skg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ανομολόγητα ΑΠΘ (@anomologita.skg) στις

Το πάρτι έγινε στον προαύλιο χώρο του κυλικείου της Πολυτεχνικής σχολής. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που για πρώτη φορά προβάλει το Seleo.gr ο χώρος είναι γεμάτος , με 500 άτομα να βρίσκονται εκεί αλλά με συνολικά πάνω από 1000 άτομα να έχουν περάσει από τον χώρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

 

Τι δηλώνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ για το κορψνο-πάρτι με τα 1500 άτομα

«Το Αριστοτέλειο έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου για τις εικόνες συγκέντρωσης φοιτητών το βράδυ του Σαββάτου στο campus του Πανεπιστημίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι «εκτιμήσεις για τον όγκο των συμμετεχόντων φοιτητών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εξωπραγματικές και δεν προκύπτουν, ούτε από εικόνες που κυκλοφόρησαν, ούτε και από τον όγκο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών».

«Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Θέλουμε ένα ζωντανό πανεπιστήμιο, που ανήκει στους φοιτητές μας, όμως τους καλούμε να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως και σε αντίστοιχες σε διάφορα σημεία της πόλης, που πραγματοποιήθηκαν τις ίδιες ώρες χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Τι λέει η Αστυνομία για τα πάρτι κορωνοϊού

Ο εκπρόσωπος Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN για τους ελέγχους που γίνονται και τις συναθροίσεις και τα πάρτι στην πόλη, ενώ ανέφερε πως ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι τιμωρητικός.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα