Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΆγνωστοι βανδάλισαν σχολείο στο δήμο Θέρμης (ΦΩΤΟ)

Άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο στο δήμο Θέρμης (ΦΩΤΟ)

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βάρος σχολικής μονάδας σημειώθηκε στο δήμο Θέρμης. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ στόχος βανδάλων έγινε αίθουσα του 3ου δημοτικού σχολείου Θέρμης (Τριαδίου). Οι άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στον εξοπλισμό της αίθουσας (θρανία, γραφείο δασκάλου κ.λπ.), έσπασαν τζάμια, προκάλεσαν σοβαρές φθορές στην πόρτα και σε άλλα σημεία της αίθουσας, ενώ διασκόρπισαν στον αύλειο χώρο του σχολείου διάφορα υλικά (χαρτική ύλη κ.ο.κ.).

Οι βανδαλισμοί προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της αντιδημαρχίας Παιδείας η οποία, αμέσως μετά τη σχετική ενημέρωση από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Αντωνιάδου, κάλεσε το Τμήμα Ασφάλειας Βασιλικών προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών. Παράλληλα υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημίες προκειμένου το σχολείο να είναι πανέτοιμο να λειτουργήσει την Τρίτη 3 Μαΐου.

 

Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου καθώς και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης Ευαγγελία Κούτρη. Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την έντονη ανησυχία και την αγανάκτησή του για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βανδαλισμού τα οποία έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχολικά συγκροτήματα του δήμου Θέρμης, από διάφορες ομάδες εξωσχολικών ατόμων.

«Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και να ληφθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα με αίσθημα ευθύνης. Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμε να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση, ιδιαίτερα γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα. Παράλληλα, καλούμε δίπλα μας και δίπλα στα παιδιά μας, τους συνδημότες μας και τους γονείς να συνεργαστούμε όλοι μαζί με σκοπό την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων του δήμου», δήλωσε ο κ. Αποστόλου.

Για την αντιμετώπιση αυτών των αλλεπάλληλων βανδαλισμών η διοίκηση του δήμου βρίσκεται σε συνεργασία και με την εκπαιδευτική κοινότητα. Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης Ευαγγέλια Κούτρη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης Αχιλλέας Μεταλούλης, σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους καθηγητές, πραγματοποιούν βραδινές επισκέψεις στα σχολεία προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση με τα άτομα που συχνάζουν στις σχολικές αυλές και να ζητήσουν και τη δική τους συνδρομή στη διατήρηση της καλής εικόνας των δημόσιων υποδομών Παιδείας του δήμου.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα