Ωραιο πραγμα να περπατας στην Πολη, και στο πεζοδρομο του Περαν, και ας μην εισαι ωραια.
Ειναι ο δρομος γεματος απο εστιατορια και ζαχαροπλαστεια, που κολλας την μουρη σου στην προσοψη για να χαζεψεις τα φαγητογλυκα τους.
Σ’ενα τετοιο μαγαζι μπηκα και εφαγα το Χιουνκιαρ Μπεγιεντι [που σημαινει , τι θαυμασιο φαγητο]. Στα ελληνικα η διασκευη του ειναι, πουρες μελιτζανας με κοκκινιστο.
Και το τρωγαμε στην παραλια στην ταβερνα ,Ολυμπος. Καλα ε; καθεστε; το μαγειρεψα και σε ενα τοπικο καναλι.
Ειχα βεβαια ενα τρακ, αλλα το παιζα πολυ ψυχραιμη και το εκανα καταπληκτικο,.
Το αποτελεσμα βεβαια, ηταν το αναμενομενο…,,
Σε ειδαμε στην τηλεοραση, και τετοια διαφορα..>> Ντρεπομουν εγω, εβγαλα και 50 φωτογραφιες σε πρωτη φαση, για να υπογραφω αυτογραφα.
Δεν παει στο γεροδιατανο λεω, τα λεφτα θα σκεφτω, εδω ανοιγονται νεοι οριζοντες.
Κρατησα μια φωτογραφια εγω, και τις υπολοιπες, τις εχω για να γραφω τα ψωνια της ημερας.
Τωρα αμα εχει κανενα κενο το καναλι βαζει εμενα για τσοντα.
Παμε να φαμε τωρα να στανιαρουμε.
Παιρνουμε 4,5, μελιτανες φλασκες και τις ψηνουμε στο γκριλ, στα καρβουνα, στο ματι της κουζινας,.
Οταν ψηθουν τις βαζουμε σε σακκουλα και τις ριχνουμε κρυο νερο, για να ασπρισουν απο το κακο τους.
Στην συνεχεια τις ξεφλουδιζουμε και τις βαζουμε σ’ενα στραγγιστηρι και τις στιβουμε με μισος, για να φυγουν τα ζουμια.
Τις βαζουμε στο μουλτι και προσθετουμε 3 κουταλιες κρεμα γαλακτος, φετα, λιγο γαλα, αλατι πιπερι ,το γυριζουμε και ειναι ετοιμο.
Ετοιμαζουμε τωρα το κρεας, που μπορει να ειναι μοσχαρι η αρνι, κομμενο σε κυβους.
Βαζουμε μια κατσαρολα σωταρουμε το κρεας και μαζι και 1 κρεμμυδι και 2,3 σπυρια σκορδου.
Στην συνεχεια ριχνουμε ντοματες πολτοποιημενες και λιγο πελτε.
Τ’αφηνουμε ησυχο ,να βρασει στο ζουμι του.
Το σερβιρουμε σε πιατελα, κατω ο πουρες, και απο πανω το κρεας με την σαλτσα.
Οπως ειπε ο πασας στην αυτοκρατειρα πασων Ρωσιων, στο Ντολμα Μπαχτσε, θα αναφωνησετε και εσεις <<Ω!!!τι ωραι φαγητο>>.
.
- Advertisement -
Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.