Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑυτό είναι το πιο ακατάλληλο σχολείο της χώρας - Εικόνες ντροπής και...

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο σχολείο της χώρας – Εικόνες ντροπής και νέες εξηγήσεις που προβληματίζουν

Το σχολείο βρίσκεται στην Ικαρία και συνολικά 160 μαθητές πηγαίνουν καθημερινά για να κάνουν μάθημα. Οι συνθήκες είναι ακατάλληλες και οι κίνδυνοι μεγάλοι, όπως δείχνουν οι εικόνες…

Οι μήνες περνούν και τίποτα δεν αλλάζει. Το σχολείο στην Ικαρία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Οι τάξεις, τα γραφεία των καθηγητών και οι τουαλέτες παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης. Οι γονείς των παιδιών εκφράζουν φόβους και δηλώνουν ξεχασμένοι. Οι εικόνες από το εσωτερικό του εκπαιδευτικού συγκροτήματος προβληματίζουν. Το χειρότερο όπως φαίνεται, είναι ότι δόθηκαν χρήματα για έργα, αλλά αυτά δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Εικόνες ντροπής έρχονται από το Γενικό Γυμνάσιο και Λυκειο στον Αγιο Κήρυκο στην Ικαρία. Πεσμένοι σοβάδες και σάπια ταβάνια, πάνω από τους μαθητές καθημερινά. Πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο συστεγάζει Γυμνάσιο και Λύκειο με 160 μαθητές, 90 μαθητές Γυμνασίου και 70 που φοιτούν στο Λύκειο.

Το σχολικό κτίριο έχει προβλήματα στεγανοποίησης, και γι’ αυτόν τον λόγο η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έβγαλε ένα έργο ύψους 200.000 ευρώ. Εν τέλει, τον διαγωνισμό για το έργο κέρδισε εργολάβος για 111.000 ευρώ. Ωστόσο, τα χρήματα, όπως δείχνουν οι εικόνες ντροπής που εξασφάλισε το Mega, φαίνεται πως δεν έπιασαν «τόπο».

Το σχολικό συγκρότημα μοιάζει με ερείπιο και ο διευθυντής του σχολείου που ανέδειξε το πρόβλημα, Στράτος Λακιός, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί. «Στο σχολείο γίνονται μαθήματα, δυστυχώς αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν είναι ο εργολάβος υπεύθυνος για τις ζημιές όλου του κτιρίου. Ο εργολάβος ήρθε να φτιάξει κάποιες από τις ζημιές.

Ο εργολάβος με το ποσό που έδωσε ήταν για συγκεκριμένες εργασίες και όχι όλο το κτίριο. Το πρώτο και βασικό που έπρεπε να φτιάξει είναι η στεγανοποίηση του κτιρίου, το σχολείο παίρνει νερό από παντού. Το έκανε αλλά απέτυχε η παρέμβασή του, και δεν έπιασε η στεγανοποίηση», ανέφερε ο κ. Λακιός.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις και ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας: «Είναι το μεγαλύτερο σχολείο, από την κατασκευή του αντιμετωπίζει προβλήματα. Κάποια στιγμή, τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος δήλωσε αδυναμία να επισκευάσει το κτίριο, ζήτησε βοήθεια από την Περιφέρεια. Δόθηκε μία εργολαβία αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η εργολαβία ωστόσο δεν απάντησε στα ζητήματα που κλήθηκε να επιλύσει αλλά δημιούργησε ακόμη περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτή την στιγμή, η τεχνική υπηρεσία του δήμου, έχοντας μιλήσει και με τους γονείς, προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του κτιρίου. Είναι σε διαδικασία κλεισίματος το έργο δεν ξέρω εάν έχει πληρωθεί. Από εμάς δεν θα παραληφθεί το έργο», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα