Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠ. Αβραμόπουλος για Ζέρβα: Ένας δήμαρχος τουρίστας στην πόλη του

Π. Αβραμόπουλος για Ζέρβα: Ένας δήμαρχος τουρίστας στην πόλη του

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ανάρτηση του χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα, θεατή της παρακμής στην οποία βυθίστηκε η πόλη επί των ημερών του, αμέτοχο και ανεύθυνο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αβραμόπουλου:

“Ένας δήμαρχος τουρίστας στην πόλη του
Ως επισκέπτης στην πόλη, ως τουρίστας που περιδιαβαίνει τα σοκάκια, ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δήλωσε σε συνέντευξή του στο στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9Fm πως, “προφανώς βλέπει (ΚΑΙ αυτός) τα δύο βασικότερα προβλήματα της πόλης, που είναι το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα” μια και, όπως είπε, “γυρνάει όλη μέρα στους δρόμους!”
Θεατής της παρακμής στην οποία βυθίστηκε η πόλη επί των ημερών του, αμέτοχος και ανεύθυνος, στη λήξη μιας, κατά γενική παραδοχή, αποτυχημένης θητείας, ο Κ. Ζέρβας ανερυθρίαστα …διαπιστώνει (!), δύο μόλις μήνες πριν τις εκλογές, αυτά που μας ταλαιπωρούν καθημερινά, αυτά που κακοφορμίζουν εδώ και χρόνια.
Κυκλοφοριακό – Μία (ακόμη) “ευρεία σύσκεψη”
“Έχω ένα φάκελο έτοιμο για κάθε υπουργό”, λέει, χρησιμοποιώντας ένα νέο, τάχα διεκδικητικό αλλά καθόλου πειστικό και εξόφθαλμα προεκλογικό επικοινωνιακό εύρημα -τις περίφημες επιστολές προς τους υπουργούς. Υπουργούς μιας κυβέρνησης, βέβαια, που επί της ουσίας αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και στους οποίους μάλλον δεν …στρίμωξε με επιστολές.
“Μου αρέσει να συζητάω, να θέτω τα θέματα εκεί που πρέπει. Δεν θέλω να είμαι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης”, ισχυρίζεται -αυτός που, λίγους μήνες πριν, επαιρόταν ότι έχει πραγματοποιήσει “σχεδόν το 70% των προεκλογικών του δεσμεύσεων”. Τώρα, πομποδώς προαναγγέλει ή πραγματοποιεί συζητήσεις, συσκέψεις και συναντήσεις για “να διεκδικήσει λύσεις”.
Βάζει στο κάδρο κυβερνητικά στελέχη, φωτογραφίζεται μαζί τους και απαριθμεί στόχους -μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Η πόλη που δεν καθάρισε ποτέ
“Μέσα σε ένα χρόνο η πόλη θα είναι καθαρή”, είχε δηλώσει για τη μεγάλη πληγή της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα όμως, πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα και απαντάει πως για το χάλι της πόλης ευθύνεται “η ραγδαία ανάπτυξη που ήρθε μετά την πανδημία”, το “νέο φορτίο με τα σκουπίδια που πρέπει να αντιμετωπίσει “, αυτό που “έφεραν τα καινούργια ξενοδοχεία, εστιατόρια, ο τουρισμός, οι εταιρείες που αναπτύχθηκαν στην πόλη” -για τα οποία, βέβαια, ξεκαθαρίζει πως “χαίρεται”.
Και κάπου εδώ, λίγο πριν την εκπνοή της θητείας του υπόσχεται καθησυχαστικά πως …”θα βρει λύση”.
“Ξέρω κάθε άδεια δενδροδόχο”
Lapsus linguae στην προσπάθειά του να πείσει πως “ξέρει το πράσινο καλύτερα από κάθε άλλο κομμάτι στον δήμο”. Η αβίωτη πόλη μας γέμισε άδειες δενδροδόχους και δέντρα που τα κουτσούρεψαν οι θανατηφόρες κλαδεύσεις. Οι ειδικοί διαφώνησαν. Ο δήμαρχος αδιαφόρησε και στη Θεσσαλονίκη, τώρα που καλοκαίριασε, καίγεται η πέτρα.
Ψηφοθηρικές πρακτικές
Στη συνέντευξη φύλαξε το καλύτερο για το τέλος. Στο όριο της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, προτίθεται, όπως δήλωσε, να προσλάβει “τριψήφιο αριθμό εποχικών υπαλλήλων που θα βοηθήσει αυτή την περίοδο που, λόγω του φορτίου από τους πολλούς επισκέπτες, η πόλη είναι επιβαρυμένη από τα απορρίμματα”.
Μια παλαιοκομματικού τύπου δοκιμασμένη πρακτική για την άγρα ψήφων, με πρόσχημα το σοβαρότερο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη. Ένα πρόβλημα που, στα τέσσερα χρόνια της διοίκησης του ναρκισσευόμενου και εσχάτως επικοινωνιακά υπερδραστήριου δημάρχου, επιδεινώθηκε δραματικά και πνίγει τη Θεσσαλονίκη”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα