Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΕπιταγή ακρίβειας: Σπάει στα δύο η πληρωμή για τους δικαιούχους

Επιταγή ακρίβειας: Σπάει στα δύο η πληρωμή για τους δικαιούχους

- Advertisement -

Αν και αργεί η μέρα πληρωμής για τους δικαιούχους της επιταγής ακρίβειας, οι δικαιούχοι ανυπομονούν να «τονωθεί» η τσέπη τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως τα προηγούμενα Χριστούγεννα έτσι και το Πάσχα η κυβέρνηση αναμένεται να σπάσει τις πληρωμές σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες.

Η οδηγία όμως από το Μαξίμου είναι ακριβής και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: Όλες οι πληρωμές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστουν δύο – τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι ομάδες δικαιούχων είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού και οι ΑμεΑ.

Ορισμένοι από τους δικαιούχους όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι ανήκουν στον ΕΦΚΑ και άλλοι, όπως οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ανήκουν στον ΟΠΕΚΑ.

Συνεπώς ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ θα πληρώσουν σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Πρόθεση όμως και για τις δύο πληρωμές είναι να πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

Πιο αναλυτικά, παρότι είχε εννοηθεί ότι μπορεί και να πληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, έδωσε την επικρατέστερη ημερομηνία. Είπε χαρακτηριστικά:

«Όλα τα επιδόματα παλιά μέχρι το 2019 δινόντουσαν κάθε μήνα διαφορετική ημέρα. Τώρα, τα δίνουμε την τελευταία εργάσιμη του μήνα. Αυτή η έξτρα ενίσχυση θα δοθεί πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου».

Ειδικότερα, περίπου στις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν τα 250 ευρώ:

-Μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες – στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας – που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
-Ευάλωτοι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ
-Ανασφάλιστοι υπερήλικες

Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Για τον μήνα Δεκέμβριο 2022, η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση των ωφελούμενων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εφόσον έχουν κατά την 30η.11.2022, εγκριτική απόφαση χορήγησής προσαυξάνεται στο διπλάσιο. Η προσαύξηση αυτή θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης του η ισχύς των οποίων δεν έχει ανασταλεί, και καταβάλλεται άπαξ.

Η προσαύξηση δεν καταβάλλεται στις περιπτώσεις που η ισχύς της οικείας εγκριτικής απόφασης έχει ανασταλεί, αποδίδεται δε στους δικαιούχους μετά την τυχόν άρση της ανωτέρω αναστολής. Η καταβολή της προσαύξησης προηγείται της τακτικής καταβολής της μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης και πραγματοποιείται μέχρι την 31.12.2022.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα