Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που πρέπει πάντα να προσέχεις όταν ασφαλίζεις το όχημα σου

Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που πρέπει πάντα να προσέχεις όταν ασφαλίζεις το όχημα σου

Όταν ασφαλίζεις το όχημα σου υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές, αλλά εξαιρετικά σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις.

Το να ασφαλίσεις ένα αυτοκίνητο μπορεί να φαίνεται απλό, όμως απαιτεί κάποιες απλές τεχνικές γνώσεις ώστε να γίνει σωστά.

Μάθε λοιπόν τις λεπτομέρειες που πρέπει πάντα να προσέχεις όταν ασφαλίζειςτο όχημα σου:

1. Σωστή αναγραφή του μοντέλου

Ίσως σου φαίνεται απλό, όμως το να δηλώσεις τον ακριβή τύπο του αυτοκινήτου σου κατά τη διάρκεια που το ασφαλίζειςείναι πολύ σημαντικό. Μία ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα συμβόλαιο για ένα συγκεκριμένο όχημα. Στην περίπτωση λάθους υπάρχει το ενδεχόμενο να αναγραφεί διαφορετικός ο κυβισμός ή άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η ηλιοροφή ή η κουκούλα / οροφή ενός cabrio. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να υπάρχει πρόβλημα κατά την διαδικασία της αποζημίωσης ή σε έναν έλεγχο της τροχαίας.

2. Τη δήλωση του ασφαλισμένου κεφαλαίου

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί που θεωρούν πως ασφαλίζουν το αυτοκίνητο τους με βάση το ποσό αγοράς πριν κάποια χρόνια ή την αρχική τιμή όταν κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο λάθος. Όταν ασφαλίζειςένα όχημα, θα πρέπει να δηλώνεις την τρέχουσα εμπορική αξία του. Αυτή είναι η τιμή που έχει το όχημα τη δεδομένη στιγμή στην αγορά. Εάν σου φαίνεται δύσκολο, μπορείς να ρωτήσεις την ίδια την εταιρεία και να σου πει ακριβώς τι πρέπει να δηλώσεις.

3. Επιπλέον καλύψεις

Όταν σχεδιάζεις μία ασφάλεια αυτοκινήτου θα πρέπει να σκέφτεσαι όλα τα ενδεχόμενα. Από την στιγμή που θα υπογράψεις ένα συμβόλαιο αυτό έχει δέσμευση και δεν μπορεί να μετασχηματιστεί. Έτσι θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως ασφαλίζεις από την αρχή το όχημα σου με όλα όσα χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, η κάλυψη της οδικής βοήθειας ή της προστασίας από ανασφάλιστα οχήματα, θα πρέπει να συμπεριληφθούν από την αρχή στο συμβόλαιο σου.

4. Εάν έχεις έκπτωση

Εάν είσαι άνεργος, ένστολος ή δημόσιος υπάλληλος είσαι στις ομάδες που δικαιούνται έκπτωση στα ασφάλιστρα τους. Επιπλέον αν είσαι πελάτης μίας τράπεζας ή μίας καρτοκινητής, ενδέχεται να έχεις έκπτωση μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης τους. Ενημερώσου για τις εκάστοτε τρέχουσες προσφορές πριν ασφαλίσειςτο όχημα σου γιατί μπορεί να γλιτώσεις τελικά αρκετά χρήματα και να πάρεις πολλές περισσότερες καλύψεις!

Για να μάθεις περισσότερα για τις ασφάλειες αυτοκινήτου επισκέψου το asfaleiaautokinitou.gr.