Εργασίες Ανακαίνισης Σπιτιού για Κάθε σας Ανάγκη

Εργασίες Ανακαίνισης Σπιτιού για Κάθε σας Ανάγκη

Η ανακαίνιση σπιτιού  μπορεί να δώσει μια νέα πνοή στο σπίτι, αλλά και να προσθέσει λειτουργικότητα. Έτσι, θα σας διευκολύνει την καθημερινότητα, ενώ παράλληλα θα αισθάνεστε πως βρίσκεστε σε ένα ολοκαίνουργιο ακίνητο.

Όμως, οι εργασίες ανακαίνισης σπιτιού, διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση, μιας και κάθε μία έχει διαφορετικές ανάγκες.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές από τις βασικές εργασίες που ενδεχομένως απαιτούνται για το σπίτι σας. Μόλις αποφασίσετε ποιες εργασίες θέλετε να προχωρήσετε, σας δίνουμε τη σειρά με την οποίαν πραγματοποιούνται.

Μόνωση Τοίχων, Κουφωμάτων, και Ταράτσας

Αν αισθάνεστε πως το ακίνητό σας είναι ευάλωτο στις καιρικές συνθήκες, τότε καλό θα ήταν να εξετάσετε τη μόνωση των τοίχων και της ταράτσας. Τοίχοι χωρίς μόνωση, επιτρέπουν στην υγρασία να συσσωρευτεί μέσα σε αυτούς, με αποτέλεσμα το σπίτι να κρυώνει. Η υγρασία επίσης επιβαρύνει και τη θέρμανση, μιας και χρειάζεται περισσότερα καύσιμα για να ανεβάσει και να διατηρήσει την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Το καλοκαίρι αισθάνεστε το χώρο σας πολύ ζεστό, ενώ το κλιματιστικό δεν μπορεί να διατηρήσει μια σωστή θερμοκρασία.

Η ταράτσα σας ενδεχομένως το χειμώνα να συγκεντρώνει νερά. Αυτά τα νερά περνούν κατευθείαν μέσα στους τοίχους, επιβαρύνοντας την κατάσταση. Μάλιστα, αν έχετε μόνωση στους τοίχους, αλλά όχι στην ταράτσα, θα παρατηρήσετε πως το πρόβλημα της εργασίας επιμένει. Μαζί με την μόνωση, καλό είναι να ελεγχθεί αν το επίπεδο της ταράτσας είναι σε ευθεία γραμμή, αλλά και να περαστούν καλές υδρορροές.

Παράλληλα με την μόνωση των τοίχων και της ταράτσας, οι εργασίες ανακαίνισης σπιτιού περιλαμβάνουν και την αλλαγή κουφωμάτων. Μεγάλο μέρος της θερμότητας του σπιτιού χάνεται από την κακή κατάσταση των παλιών κουφωμάτων, αλλά και των μη ενεργειακών τζαμιών.

Με αυτές τις εργασίες, θα παρατηρήσετε αλλαγή στη θερμοκρασία του σπιτιού, μείωση της υγρασίας, αλλά και οικονομία στα καύσιμα.

Επιδιόρθωση Υδραυλικών Κουζίνας και Μπάνιου

Μία ακόμα πηγή υγρασίας, η οποία προκαλεί προβλήματα και στο εσωτερικό των τοίχων, είναι οι παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις. Με τις εργασίες ανακαίνισης σπιτιού που θα επιλέξετε, θα ελεγχθούν όλες οι εγκαταστάσεις της κουζίνας και του μπάνιου.

Ταυτόχρονα, ο έλεγχος αυτός θα αποφασίσει αν η αρχική τοποθέτηση των υδραυλικών και της αποχέτευσης είναι η ιδανική για τις ανάγκες του ακινήτου. Έτσι, θα καταφέρει να διορθώσει όποιο πρόβλημα εντοπίσει, με αποτέλεσμα να γλιτώσετε από συχνά προβλήματα που ενδεχομένως να εμφανίζονται. Στην περίπτωση δε που το ακίνητο είναι παλιό, τότε ο έλεγχος των υδραυλικών είναι απαραίτητος και θα σας σώσει από μελλοντικά προβλήματα και έξοδα.

Αλλαγή Διαρρύθμισης και Διαμόρφωση Δωματίων

Αν ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζεται είναι η έλλειψη λειτουργικότητας των χώρων του σπιτιού, τότε για εσάς ενδείκνυται μια αλλαγή στην διαρρύθμιση. Αυτή μπορεί να γίνει είτε με το γκρέμισμα κάποιων τοίχων, είτε με το διαχωρισμό δωματίων με την χρήση γυψοσανίδας. Η πρώτη λύση αποτελεί μια μεγαλύτερη επένδυση από τις υπόλοιπες εργασίες, ενώ η δεύτερη είναι μια γρήγορη και οικονομική λύση. Οποιαδήποτε από τις δύο κι αν προτιμήσετε, το αποτέλεσμα θα είναι ένα λειτουργικό σπίτι.

Συντήρηση και Επιδιόρθωση Τοιχοποιίας

Ειδικά στην περίπτωση που δεν υπήρχε μόνωση στους τοίχους, τότε η τοιχοποιία του ακινήτου σας χρειάζεται συντήρηση. Η εργασία αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το βάψιμο των τοίχων, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι επιφανειακή και εμφανίζεται μόνο στον σοβά. Η υγρασία, όμως, που συσσωρεύεται στο εσωτερικό τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα μέχρι και στον σιδερένιο σκελετό του ακινήτου. Καλό θα ήταν βέβαια, πριν τη συντήρηση της τοιχοποιίας να έχει γίνει έλεγχος των υδραυλικών εγκαταστάσεων, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοια θέματα. 

Βάψιμο Εσωτερικών και Εξωτερικών Τοίχων

Μετά από όλους τους παραπάνω ελέγχους μπορεί

τε να προχωρήσετε σε βάψιμο των τοίχων, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του σπιτιού. Το βάψιμο είναι σίγουρα ο πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να ανανεώσετε άμεσα την όψη του χώρου σας. Τολμήστε μεμονωμένους τοίχους με έντονα χρώματα, διαφορετικές τεχνικές, ή ακόμα και μια ταπετσαρία με σχέδια.

Πορεία Εργασιών Ανακαίνισης Σπιτιού

Όταν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε εργασίες ανακαίνισης σπιτιού, καλό θα ήταν να γνωρίζετε με ποια σειρά θα πραγματοποιηθούν. Τα βασικά βήματα μιας ανακαίνισης είναι τα παρακάτω:

Ταβάνι και Τοίχοι

Το πρώτο βήμα είναι ο έλεγχος της δομής του ακινήτου, όπως είναι οι τοίχοι, το ταβάνι, ο σκελετός, και τα θεμέλια.

Κατεδαφίσεις

Στη συνέχεια ακολουθούν βαριές εργασίες, όπως είναι η κατεδάφιση τοίχων. Αυτή είναι μια απαραίτητη εργασία, μόνο αν αποφασίσετε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του σπιτιού σας.

Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές Εγκαταστάσεις

Εφόσον βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο ελέγχου των τοίχων, είναι μια καλή ευκαιρία για έλεγχο και επιδιόρθωση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Επίσης, σε αυτό το στάδιο έχετε μια καλή ευκαιρία να αλλάξετε και τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

Γυψοσανίδες

Αν μέσα στο πλάνο της ανακαίνισής σας έχετε τη δημιουργία δωματίων με γυψοσανίδα, τότε αυτή είναι η επόμενη εργασία. Σε αυτό το στάδιο, το ακίνητό σας έχει ξεκινήσει να παίρνει σιγά-σιγά την τελική του μορφή.

Δάπεδο

Εφόσον έχουν τελειώσει οι  βαριές εργασίες που αφορούν τους τοίχους, μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή του δαπέδου. Αυτό πραγματοποιείται σε αυτό το στάδιο για να μην πραγματοποιηθεί κάποια ζημιά από τα μπάζα. 

Κουφώματα

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που το δάπεδο τοποθετείται μετά από τόσα βήματα, τα κουφώματα καθυστερούν και αυτά να τοποθετηθούν. Τα τζάμια είναι εύθραυστα υλικά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσουν από τα μπάζα και τα υλικά που εκτοξεύονται από τους τοίχους.

Είδη Υγιεινής και Εντοιχισμένα Έπιπλα

Μόλις ολοκληρωθούν οι δομικές εργασίες του σπιτιού, μπορεί να ξεκινήσει η τοποθέτηση μερικών επίπλων. Πρώτη γίνεται η τοποθέτηση των καινούργιων ειδών υγιεινής, αλλά και των εντοιχισμένων επίπλων. Έτσι, μετά από αυτό το βήμα τα ντουλάπια της κουζίνας, οι ντουλάπες στα υπνοδωμάτια, και οι υπόλοιπες ξυλουργικές εργασίας θα έχει πραγματοποιηθεί.

Βάψιμο

Τελευταίο βήμα πριν την τοποθέτηση όλων των επίπλων και της διακόσμησης των χώρων είναι το βάψιμο των τοίχων.

Συμπέρασμα

Οι εργασίες ανακαίνισης σπιτιού είναι διαφορετικές για κάθε ακίνητο. Εξαρτώνται πολύ από τα χρόνια του ακινήτου, αλλά και τις προσωπικές σας ανάγκες. Έτσι, ορισμένα χρειάζονται μόνο ελαφριές εργασίες για να ανανεωθούν, ενώ άλλα απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες του δικού σας σπιτιού, χρειάζεστε τον σωστό εργολάβο για να έχετε ένα σίγουρο κι επιτυχημένο αποτέλεσμα.


 

Ergo-trust.com.gr

Τεχνική – Κατασκευαστική Εταιρεία 

 

Η Ergo-trust.com.gr αναλαμβάνει την ανακατασκευή της κατοικίας στη Θεσσαλονίκη είτε πρόκειται για περιορισμένης έκτασης εργασιών είτε για πλήρη ανακαίνιση θέτοντας υψηλούς στόχους υπηρεσιών και αποδοτικότητας.

Η Ergo-trust.com.gr ανακαινίζει την κατοικία σας με επώνυμα προϊόντα και άριστη ποιότητα κατασκευής στην πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς σε συνάρτηση με την τεχνογνωσία του προσωπικού, και την υψηλή τεχνική υποστήριξη.

Έχουμε φέρει εις πέρας μεγάλο αριθμό ανακαινίσεων, γεγονός που μας έχει κάνει να ξεχωρίζουμε στον χώρο της κατασκευής.

Η δική μας εμπειρία σε συνδυασμό με τις επιθυμίες σας και την άψογη συνεργασία μαζί σας είναι τα απαραίτητα στοιχεία που θα διασφαλίσουν το άρτιο αποτέλεσμα.