Πως να αποφύγεις τα λάθη στην επιλογή ασφάλειας αυτοκινήτου

Πως να αποφύγεις τα λάθη στην επιλογή ασφάλειας αυτοκινήτου

Η διαδικασία επιλογής μίας ασφάλειας αυτοκινήτου μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη αν δεν γνωρίζεις πώς ν’ αποφύγεις τις παγίδες.

Η διαδικασία επιλογής μίας ασφάλειας αυτοκινήτου μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη αν δεν γνωρίζεις πώς ν’ αποφύγεις τις παγίδες.

Σε κάθε σου αγορά υπάρχουν tips και στρατηγικές ώστε να κάνεις τις σωστές επιλογές. Έτσι και στον κλάδο της ασφάλειας αυτοκινήτου υπάρχουν συχνά λάθη τα οποία θα πρέπει να μάθεις και να μπορείς να αποφύγεις.

Δες λοιπόν τι πρέπει να προσέχεις όταν επιλέγεις μία ασφάλεια αυτοκινήτου:

1. Τα πολύ φτηνά συμβόλαια

Το κλασσικό λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί είναι να διαλέγουν την φτηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου. Εάν δεν δώσεις βάση στους όρους και τα ποσά των αποζημιώσεων μπορεί να βρεθείς έκπληκτος με το πόσα λίγα χρήματα θα πάρεις. Ίσως τελικά αυτός ήταν και ο λόγος που το συμβόλαιο αυτό ήταν το φτηνότερο.

2. Το ασφαλισμένο ποσό

Εδώ θέλει μεγάλη προσοχή. Όταν κάνεις την ασφάλεια αυτοκινήτου θα πρέπει να ορίζεις ως ασφαλισμένο ποσό την τρέχουσα αξία που έχει το όχημα σου και όχι την αξία αγοράς του. Τι σημαίνει τώρα αυτό. Η τρέχουσα αξία είναι η τιμή που έχει το όχημα σου τη δεδομένη στιγμή και με αυτή την αξία θα σε ασφαλίσει η εταιρεία σου. Εάν θέσεις ένα διαφορετικό ποσό τότε είτε θα πληρώσεις περισσότερα χρήματα άδικα, είτε θα έχεις χαμηλότερες αποζημιώσεις από τις προβλεπόμενες. Να είσαι προσεκτικός στο τι δηλώνεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!

3. Κάνε έλεγχο τι καλύψεις έχεις

Ένα συχνό λάθος είναι να ξεχνάς τι παροχές έχεις πάρει. Μία ασφάλεια αυτοκινήτου έχει συγκεκριμένες καλύψεις και κάθε επιπλέον κοστίζει ένα μικρό ποσό. Πριν αγοράσεις οποιαδήποτε ασφάλεια αυτοκινήτου, φρόντισε να σιγουρευτείς πως έχει ότι ακριβώς χρειάζεσαι και το κόστος των επιπλέον παροχών. Να θυμάσαι πως ότι αγοράσεις δεν επιδέχεται μετατροπές με επιπλέον καλύψεις.

4. Θέσε σωστά τα έτη κατοχής διπλώματος

Αναλόγως τα χρόνια κατοχής του διπλώματος καθορίζεται και η τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου. Όσο περισσότερο οδηγείς, τόσο πιο έμπειρος θεωρείσαι  και μειώνεται η τιμή των ασφαλίστρων σου, οπότε θέσε σωστά τα έτη κατοχής του διπλώματος οδήγησης!

5. Βάλε τον σωστό τύπο αυτοκινήτου

Τα αυτοκίνητα έχουν διάφορες εκδόσεις. Εσύ είσαι υποχρεωμένος να αναγράψεις τη σωστή που αναφέρεται και στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος . Αυτό θα καθορίσει πως η ασφάλεια αυτοκινήτου θα σε αποζημιώσει κανονικά στο ενδεχόμενο ενός ατυχήματος και πως αναφέρεται στο σωστό τύπο οχήματος, όπως για παράδειγμα πως είναι 5θυρο και όχι 3θυρο.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.