Είσαι νέος οδηγός; Ποια ασφάλεια αυτοκινήτου σου ταιριάζει

Είσαι νέος οδηγός; Ποια ασφάλεια αυτοκινήτου σου ταιριάζει

 Η ασφάλεια αυτοκινήτου για έναν νέο οδηγό πρέπει να σχεδιάζεται με προσοχή, ώστε να τον καλύπτει από πολλούς κινδύνους.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για έναν νέο οδηγό πρέπει να σχεδιάζεται με προσοχή, ώστε να τον καλύπτει από πολλούς κινδύνους.

Ο νέος οδηγός θα πρέπει να έχει μία ασφάλεια αυτοκινήτου που απαντά σε κάθε του ανάγκη.

Δες ποιες είναι αυτές οι ανάγκες:

Να είναι οικονομική

Αρχικά νέος οδηγός θεωρείται αυτός που είτε είναι κάτω των 23 ετών είτε είναι άνω των 23 ετών και έχει αποκτήσει το δίπλωμα του λιγότερο από 12 μήνες. Αυτές οι δύο περιπτώσεις απαιτούν να πληρωθεί ένα επιπλέον ποσό στην θέσπιση κάθε ασφάλειας αυτοκινήτου, το λεγόμενο «επασφάλιστρο νέου οδηγού». Έτσι η ασφάλεια αυτοκινήτου ενός νέου οδηγού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα οικονομική, ώστε να μην ξεφύγει από το budget.

Να προσφέρει πολλές καλύψεις

Πέρα από ένα φτηνό συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου, ο νέος οδηγός οφείλει να επενδύσει στις επιπλέον καλύψεις του. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βρει μία ασφαλιστική εταιρεία που παρέχει πλήθος επιπλέον καλύψεων σε προσιτές τιμές, ώστε να είναι σίγουρος πως θα αποζημιωθεί σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

Να είναι ετήσια

Η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου είναι οικονομικότερη από τα 6μηνα και 3μηνα πακέτα. Επειδή στόχος του νέου οδηγού είναι να περιορίσει τα έξοδα του, θα πρέπει να σκεφτεί μακροπρόθεσμα και να αγοράσει το οικονομικότερο δυνατό πακέτο. Επιπλέον αυτό θα εξασφαλίσει πως δεν θα ξεχαστεί και δεν θα μείνει ανασφάλιστος για μεγάλο διάστημα, ούτε θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να αναζητά πάλι νέες ασφάλειες αυτοκινήτου.

Να έχει οδική βοήθεια

Η οδική βοήθεια είναι από τα σημαντικότερα πράγματα για έναν νέο οδηγό. Ακόμα και στην περίπτωση ενός σκασμένου λάστιχου, η ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη οδικής βοήθειας προσφέρει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες στον νέο οδηγό, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει κανονικά την διαδρομή του.

Να είναι επώνυμη

Η επωνυμία σε μία ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ισοδύναμη με την αξιοπιστία της. Επειδή είναι πιθανό ένας νέος οδηγός να μην γνωρίζει όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, καλό θα ήταν να μην ριψοκινδυνέψει και αγοράσει μία ασφάλεια αυτοκινήτου που είναι απάτη. Ως νέος οδηγός κινήσου σε αυτά που γνωρίζεις και ρώτα τους γνωστούς σου. Σίγουρα θα ξέρουν εάν η εταιρεία που σκέφτεσαι να επιλέξεις είναι αξιόπιστη ή όχι.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.