Μύθοι σε σχέση με τον πλαστικό χειρούργο

Μύθοι σε σχέση με τον πλαστικό χειρούργο

Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχουν ανέβει, με τις αναζητήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να γίνονται ολοένα και περισσότερες. Ο πλαστικός χειρούργος φαίνεται πως σιγά σιγά κερδίζει την εμπιστοσύνη και του ελληνικού κοινού.

Για χρόνια η πλαστική χειρουργική και κατεπέκταση ο πλαστικός χειρούργος περιβάλλοντας από συγκεκριμένους αστικούς μύθους. Κάποιοι από αυτούς όπως είναι φυσικό υπήρξαν – και σε κάποιο βαθμό συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα – ως ανασταλτικοί παράγοντες σε μια επίσκεψη στον πλαστικό χειρούργο.

Σε αυτό το άρθρο θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους αποκαλύπτοντας τους πιο συχνούς μύθους με τους οποίους ντύνεται ένας πλαστικός χειρούργος.

  1. Ο πλαστικός χειρούργος είναι ο γιατρός της ομορφιάς

Ο παραπάνω μύθος σχετίζεται με τη λανθασμένη ιδέα που έχουν πολλοί άνθρωποι για την πλαστική χειρουργική συνδέοντάς την μονάχα με την ομορφιά. Στην πραγματικότητα η πλαστική χειρουργική ως κλάδος της ιατρική χωρίζεται σε δύο τομείς. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον λειτουργικό και τον αισθητικό.

Ο πλαστικός χειρούργος λοιπόν δεν ασχολείται μονάχα με αισθητικές επεμβάσεις αλλά και με επεμβάσεις που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας ενός ασθενή(π.χ. διάφραγμα μύτη, ανάπλαση στήθους μετά από μαστεκτομή).

  1. Ο πλαστικός χειρούργος είναι απλά κάτι παραπάνω από έναν απλό αισθητικό

Ο πλαστικός χειρούργος δεν είναι αισθητικός. Είναι γιατρός με κανονικές σπουδές ιατρικής και ειδίκευση στην πλαστική χειρουργική.

Ο παραπάνω μύθος συνδέεται σαφώς με τον προηγούμενο που βλέπει την πλαστική χειρουργική σαν μια επέκταση της αισθητικής.

  1. Οι τιμές για μια επίσκεψη στον πλαστικό χειρούργο είναι εξωφρενικές

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ‘ότι η πλαστική χειρουργική αφορά μονάχα τους πλούσιους και τους διάσημους και ότι πρόκειται για επεμβάσεις των οποίων οι τιμές βρίσκονται στα ύψη.

Ακόμα και αν αυτό ίσχυε στο παρελθόν δεν συμβαίνει στις μέρες μας. Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι επεμβάσεις, και ως τέτοιες κοστίζουν φυσικά, χωρίς ωστόσο οι τιμές τους να φτάνουν σε εξωφρενικά ύψη.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από την αύξηση των επισκέψεων σε πλαστικό χειρούργο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια.