Το πρώτο Vegan Γυμναστήριο στον κόσμο

Το πρώτο Vegan Γυμναστήριο στον κόσμο

Όντας vegan δεν αποτελεί εμπόδιο στην οικοδόμηση μιας καλής φυσικής κατάστασης μέσω της γυμναστικής. Στην πραγματικότητα, πολλοί επιτυχημένοι αθλητές έχουν επιλέξει έναν vegan τρόπο ζωής.

Υπάρχει εδώ και καιρό ένα στίγμα ότι η επιλογή μιας χορτοφαγικής δίαιτας αυξάνει τον κίνδυνο ανεπάρκειας πρωτεΐνης. Βέβαια, τα ατελείωτα οφέλη για τον οργανισμό αποκτώνται από μια χορτοφαγική διατροφή, όπως είναι μείωση των φλεγμονών, ο ταχύτερος χρόνος ανάκαμψης και η συνολικά βελτιωμένη υγεία.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως ο vegan τρόπος ζωής είναι κάτι παραπάνω από το δεν τρώμε προϊόντα ζωικής προέλευσης. Είναι πεποίθηση που καθορίζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την πεποίθηση, η Ηλέκτρα δημιουργησε το αθλητικό club Fitnovation Gym. Η ιδέα γύρω από αυτή την δραστηριότητα είναι η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων να μυηθούν τον βιγκανισμό.

Μια επίσκεψη σε αυτόν τον μοναδικό πολυχώρο στην Ελλάδα θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες τόσο στον τρόπο εκγύμνασης όσο και στον τρόπο διατροφής. Η Ηλέκτρα μαζί με τον Μιχάλη μαζί με τον βιγκανισμό εφαρμόζουν, εκτός τον άλλων προπονήσεων και την καλλισθενική γυμναστική.

H καλλισθενική γυμναστική, επίσης γνωστή και ως «προπόνηση στο δρόμο», είναι μια μορφή κατάρτισης σωματικού βάρους. Αυτός ο τύπος εκγύμνασης περιλαμβάνει ελάχιστο εξοπλισμό και αποσκοπεί στην αύξηση της αντοχής, της σωστής λειτουργίας του οργανισμού και της ευελιξίας μέσω διαφορετικών ασκήσεων. Οι πιο συνηθισμένες ασκήσεις είναι οι έλξης, τα push-ups, τα καθίσματα (squats), οι βυθίσεις και η ανύψωση των ποδιών, χρησιμοποιώντας το σωματικό βάρος και τη βαρύτητα ως κύρια πηγή αντίστασης.

Το καλύτερο με τη καλλισθενική γυμναστική είναι ότι μπορείτε να την εφαρμόσετε οπουδήποτε. Μοιάζει λίγο με εκείνη την γυμναστική στο σπίτι με τις 10 ασκήσεις για τέλειο σώμα που θα κάναμε επειδή βαριόμαστε να πάμε γυμναστήριο αλλά ποτέ δεν κάνουμε. Στο Fitnovation όμως έχουμε το κίνητρο να πάμε καθώς σε κάθε άσκηση θα μπορούμε να συμβουλευόμαστε έναν επαγγελματία. Επίσης η εκγύμναση μόνο με το σωματικό βάρος σημαίνει λιγοτεροι τραυματισμοί.

Πιστεύουμε, κλείνοντας αυτό το κείμενο πως αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με τον βιγκανισμό, υπό το πρίσμα, αν όχι να τον υιοθετήσουμε αμέσως ως πεποίθηση, τουλάχιστον όμως να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας σε μια νέα πραγματικότητα χωρίς βίαιες πράξεις απέναντι στα ζώα.